Τη… δώρισαν στον Τούρκο!

Η ελληνική βιομηχανία αλιευμάτων Καλλιμάνης περνά στον έλεγχο της Dardanel με «κουρεμένα» τα χρέη της 

Must Read

Έως τις 10 Μαρτίου 2022 θα ανακοινωθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αιγαίου για την εξυγίανση της Καλλιμάνης, μέσω της οποίας η ελληνική βιομηχανία θα περάσει στον Τούρκο της Dardanel.

Στην παρούσα συμφωνία εξυγίανσης συναινεί ποσοστό 100% επί των ειδικών προνομίων και 89,05% επί του συνόλου των υποχρεώσεων, δηλαδή ο μεγαλύτερος πιστωτής, που είναι η Dardanel Greece, που έχει αποκτήσει τα δάνεια της Καλλιμάνης, εν αντιθέσει με το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, που κατά πάγια τακτική τάχθηκαν κατά του σχεδίου.

Πάντως, η τεκμαρτή συναίνεση του Δημοσίου και των ασφαλιστικών φορέων, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, προκύπτει από το γεγονός ότι η βεβαιωμένη βασική οφειλή του οφειλέτη προς το αντίστοιχο πρόσωπο ή φορέα κατά τον χρόνο υπογραφής της συμφωνίας εξυγίανσης δεν υπερβαίνει το ποσό των 15.000.000 ευρώ.

Η εταιρία Καλλιμάνης, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα των αλιευμάτων, εξαγοράστηκε από τουρκικά συμφέροντα το 2021, θέτοντας το θέμα της τουρκικής διείσδυσης σε πρώτο πλάνο. Οι Τούρκοι εξαγόρασαν την εταιρία μέσω διαπραγμάτευσης με τις τράπεζες, όπου πέτυχαν 90% μείωση των οφειλών, δίνοντας έτσι 6.200.000 ευρώ και διασφαλίζοντας την αλιευτική τους δραστηριότητα σε όλο το Αιγαίο.

Το business plan 

Σύμφωνα με το business plan του Τούρκου της Dardanel, οι πωλήσεις της Καλλιμάνης θα διαμορφωθούν στα 20.968.000 ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 263.000 ευρώ για το 2022 μετά την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης. Το δεύτερο έτος ο τζίρος εκτιμάται ότι θα αυξηθεί στα 26.240.000 ευρώ, τα κέρδη στα 830.000 ευρώ, για να ξεπεράσει ο τζίρος τα 31.300.000 ευρώ και τα κέρδη τα 1.570.000 ευρώ το τρίτο έτος.

Το τέταρτο έτος ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα 36.000.000 ευρώ και τα κέρδη στα 2.300.000 ευρώ και το πέμπτο έτος οι πωλήσεις της θα ξεπεράσουν τα 40.100.000 ευρώ και τα κέρδη τα 2.800.000 ευρώ. Αυτό θα επιτευχθεί, σύμφωνα με τον επενδυτή, από τρεις πηγές.

  • Από την αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά 35% στο δεύτερο έτος, που αναμένεται να αγγίξουν τα 26.000.000 ευρώ στο πέμπτο έτος του επιχειρηματικού σχεδίου.
  • Από τις πωλήσεις στο κλάδο του HORECA (Hotel, Restaurant & Catering), οι οποίες εκτιμάται ότι θα καταγράψουν μέση ετήσια αύξηση άνω του 14% μετά το δεύτερο έτος, ξεπερνώντας τα 20.000.000 ευρώ στο πέμπτο έτος του επιχειρηματικού σχεδίου.
  • Aπό τις εξαγωγές που αναμένεται να καταγράψουν μέση ετήσια αύξηση 25%, προερχόμενη κυρίως από το δίκτυο διανομής στη γερμανική αγορά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This