Παρασκευή 25/6/2021

Οι Έλληνες «ξεχύθηκαν» και ψωνίζουν καινούρια αυτοκίνητα

Δεν πρόλαβε καλά καλά να μπει ο Σεπτέμβρης και σύμφωνα με το πρώτα στοιχεία πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχουν ήδη ταξινομήσει 2.043 νέα μοντέλα.

Στην αγορά καταγράφεται σε σχέση με πέρυσι, αύξηση-ρεκόρ της τάξεως του 46,2%, μιας που οι αντίστοιχες πωλήσεις του ίδιου διαστήματος, άγγιζαν τα 1.397 οχήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος κατέγραψαν επίσης μεγάλα ποσοστά με 11.838 (+29,7% σε σχέση με το 2018) και 9.666 (+25%) ταξινομήσεις αντίστοιχα.

Τα νέα για την αγορά του αυτοκινήτου που έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης είναι αισιόδοξα καθώς πέρα από την ενίσχυση της αγοράς, μείζωνος σημασίας είναι το γεγονός ότι ενισχύουμε την χώρα με αυτοκίνητα νεότερης ηλικίας που είναι πιο «φιλικά» στο περιβάλλον.

Όσο για την θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη αναφορικά με τις πωλήσεις αυτοκινήτων, είναι η μοναδική που σημειώνει θετικό πρόσημο σε ποσοστό σχεδόν 50%.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ