Παρασκευή 25/6/2021

Ιστορική συγχώνευση Fiat Chrysler και Peugeot – Στην Ολλανδία η έδρα

Ένα γίγαντα, που φέρνει τα πάνω κάτω στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, δημιουργεί η ιστορική συμφωνία συγχώνευσης των εταιριών Fiat Chrysler και PSA Peugeot. Η συγχώνευση, που έλαβε το πράσινο φως από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιριών, θα οδηγήσει στη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, με αξία περίπου 50 δισ. δολάρια, συνδυασμένα έσοδα 190 δισ. δολαρίων και 410.000 εργαζομένους. Θέση διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο Κάρλος Ταβάρες της Peugeot PSA και πρόεδρος ο Τζον Ελκαν της Fiat Chrysler.

Η έδρα της νέας εταιρίας θα είναι στην Ολλανδία, ενώ θα έχει επιχειρησιακά γραφεία σε ΗΠΑ, Ιταλία και Γαλλία. Οι μετοχές της θα διαπραγματεύονται σε Νέα Υόρκη, Μιλάνο και Παρίσι.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια της Fiat Chrysler τη φετινή χρονιά να συγχωνευτεί, μετά την κατάρρευση της κυοφορούμενης συμφωνίας με τη Renault.

Οι πωλήσεις

Ο αναλυτής της εφημερίδας «Morningstar», Ρίτσαρντ Χίλγκερτ, δήλωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις των Fiat Chrysler και Peugeot, μαζί με τους συνεργάτες της Κίνας, ανέρχονται σε 8.700.000 οχήματα κατά την περσινή σεζόν. Αυτό το νούμερο θέτει την υπό διαμόρφωση συμμαχία στην τέταρτη θέση από άποψη τζίρου. Μπροστά τους έχουν τη Volkswagen, την Toyota και τη Renault – Nissan Alliance.

Οι μεγάλες ανακατατάξεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες οφείλονται στις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε ό,τι αφορά τα τεχνολογικά κόστη, τις αλλαγές εξαιτίας των νέων κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων καθώς και τις μεγάλες επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση και τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ