8-8-2020

ΤΑΙΠΕΔ: Στα χέρια του Σαμ Φάις το ιστορικό Castello Bibelli στην Κέρκυρα

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης του Castello Bibelli, ενός ιστορικού ακινήτου της Κέρκυρας, σε επενδυτικό σχήμα του ομίλου Φάις και της Bluehouse, ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Εκτιμάται ότι το συνολικό επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης του ακινήτου, συνολικής έκτασης 77 στρεμμάτων, θα ανέλθει σε 20.000.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημόσιου Ακινήτου του Castello Bibelli προβλέπεται η υποχρέωση του επενδυτή να αποκαταστήσει το διατηρητέο κτίριο Castello Bibelli (Ζώνη Ι, 16.600 τ.μ.), που έχει χαρακτηριστεί νεότερο μνημείο.

Το κτίριο, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα από τον Ιταλό ναύαρχο Μπιμπέλι, θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο. Στην έκταση περίπου 60.400 τ.μ. του παραθεριστικού – τουριστικού χωριού (Ζωνη ΙΙ) θα κατασκευαστούν παραθεριστικές κατοικίες. Το Castello Bibelli βρίσκεται 13 χλμ. βόρεια της πόλης της Κέρκυρας και 700 μ. από την παραλία της Δασιάς, στην περιοχή Κάτω Κορακιάνα του Δήμου Κέρκυρας.

Δείτε επίσης: Με τρεις αποκρατικοποιήσεις «σπάει το ρόδι» το ΤΑΙΠΕΔ

Το ΤΑΙΠΕΔ συμφώνησε να μεταβιβάσει τους επενδυτές μια εταιρία ειδικού σκοπού (SPV), στην οποία το Ταμείο εισέφερε τα εμπράγματα δικαιώματα του ακινήτου. Πρόκειται για την CASTELLO BIBELLI ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ με τον διακριτικό τίτλο Castello Bibelli Α.Ε. Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Αρης Ξενόφος, και οι Σαμ Φάις, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, και Χαράλαμπος Πανδής, αντιπρόεδρος της Castello Bibelli A.E., υπέγραψαν χθες τη Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών.

Παράλληλα επήλθε και το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής, με την καταβολή της πρώτης δόσης, ύψους 1.550.000 ευρώ, από το συνολικό οικονομικό τίμημα των 4.111.505 ευρώ.

Το διατηρητέο κτίριο «Castello Bibelli» στην Κέρκυρα


ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ