Πέμπτη 17/6/2021

Ο Χατζηδάκης επιταχύνει τη διαδικασία εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ, υπό την απειλή διακοπής ηλεκτροδότησης

Με τη διοίκηση της ΔΕΗ να απειλεί με διακοπή ηλεκτροδότησης τη ΛΑΡΚΟ στις 31 Ιανουαρίου, εξέλιξη που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τη βιομηχανία, καθώς απαιτούνται συγκεκριμένη διαδικασία και κόστος για την παύση και την επανέναρξη λειτουργίας της εγκατάστασης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) υπόσχεται «επιτάχυνση» της διαδικασίας εξυγίανσης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι «υπάρχει μια απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2014, που δίνει μια διέξοδο και να προχωρήσει η επιχείρηση καθαρή βαρών. Συγκεκριμένα, για να αντιμετωπιστεί το θέμα των κρατικών ενισχύσεων (και επειδή η επιχείρηση δεν μπορεί να τις επιστρέψει), θα τεθεί σε κάποια διαδικασία εκκαθάρισης. Εμείς θέλουμε να είναι -και θα είναι- εκκαθάριση εν λειτουργία. Θα δούμε αυτές τις μέρες με βάση ποιον νόμο. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε, σύμφωνα με την απόφαση αυτή, σε πώληση στοιχείων ενεργητικού σε δύο πακέτα: το εργοστάσιο, δηλαδή, από τη μια πλευρά και το ορυχείο από την άλλη. Θα γίνει διαγωνισμός την ίδια μέρα, με δυνατότητα κάποιος επενδυτής να αγοράσει και τα μεν και τα δε».

Κατά τον υπουργό ΠΕΝ, «θα υπάρξει επενδυτής, και αυτό θα είναι καλό και για τους εργαζομένους, διότι θα τελειώσει αυτό το καθεστώς ανασφάλειας. Πραγματικά, δεν πάει άλλο. Το ποσό που οφείλει στη ΔΕΗ δεν θα πληρωθεί, αλλά, αν αφήσουμε να διαιωνιστεί αυτή η κατάσταση, η ΔΕΗ θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο. Και η ΔΕΗ δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις!»

Διαβάστε επίσης: Τη λειτουργία του εργοστασίου ζάχαρης στο Πλατύ ζητούν οι παραγωγοί, που πέρσι πέταξαν 17.500 στρέμματα λόγω απραγίας!

Ερωτώμενος για το αν θα υπάρξει μέριμνα για τους εργαζομένους, ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι η μεγάλη πλειονότητά τους θα βρει δουλειά στον επόμενο επενδυτή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ