Ένας υποψήφιος(!) στον διαγωνισμό για τη ΛΑΡΚΟ…Τι προσπαθεί η κυβέρνηση;

Must Read

Διαγωνισμό για έναν μόλις υποψήφιο φαίνεται ότι προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη ΛΑΡΚΟ. Μέχρι στιγμής μόνο ένα επενδυτικό σχήμα, στο οποίο, κατά πληροφορίες, εμπλέκεται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ Κ. Δασκαλάκης, εμφανίζεται έτοιμο να καταθέσει προσφορά. Στο ίδιο σχήμα φέρεται ότι συμμετέχει και ο Μάρκος Καμχής, Έλληνας διαχειριστής κεφαλαίων, που έχει ισχυρή παρουσία στον τομέα των ορυκτών και έδρα την Ελβετία.

Μια επενδυτική εταιρία του κ. Καμχή έχει αποκτήσει τη βιομηχανία σιδηρονικελίου FENI στα Σκόπια, στην οποία ήταν επικεφαλής κατά το παρελθόν ο κ. Δασκαλάκης. Η FENI, όπως αναμένεται να συμβεί και με τη ΛΑΡΚΟ, είχε τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης και αγοράστηκε από τη Euronickel. Βασικός μέτοχος της τελευταίας είναι η Global Special Opportunities Ltd (GSOL), εκπρόσωπος της οποίας είναι ο κ. Καμχής.

Στην αγορά αναρωτιούνται αν η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει τον διαγωνισμό όταν γνωρίζει ότι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες σιδηρονικελίου παγκοσμίως, όπως είναι η ΛΑΡΚΟ, έχει προσελκύσει μόνο έναν υποψήφιο. Το σχήμα υπό τον κ. Δασκαλάκη δεν είναι απλώς αρκετά «διαβασμένο», καθώς επεξεργάζεται περισσότερο από έναν χρόνο το σχέδιο εξαγοράς της ΛΑΡΚΟ.

Αν δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος η εταιρία θα πτωχεύσει

Οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην προχωρήσει μία (επίσης αμφιλεγόμενη) συμφωνία που σχεδίασε η προηγούμενη κυβέρνηση για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ σε συνεργασία με άλλη ελβετική εταιρία. Το σχέδιο προέβλεπε τον εμπλουτισμό του μεταλλεύματος της ΛΑΡΚΟ με μετάλλευμα από τη Λατινική Αμερική και είχε στόχο να αυξηθεί η αποδοτικότητα της εταιρίας. Όμως δεν προχώρησε.

Δείτε επίσης: Εφαρμογές 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στην Ελληνική Επιχειρηματικότητα & Παραγωγή

Η κυβέρνηση, που κατέθεσε και σχετική νομοθετική ρύθμιση, υποστηρίζει ότι εντός δωδεκαμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης της ΛΑΡΚΟ και πως αν δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος, τότε η εταιρία θα πτωχεύσει. Κάποιοι αναρωτιούνται μήπως η προθεσμία των 12 μηνών εξυπηρετεί τον μοναδικό ενδιαφερόμενο. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μεγάλη πίεση τόσο από τη ΔΕΗ (η ΛΑΡΚΟ της οφείλει περί τα 350.000.000 ευρώ) όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να κλείσει η υπόθεση με τη βιομηχανία σιδηρονικελίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This