Καμπάνα 800.000 ευρώ στην Coca Cola 3Ε Ελλάδος

Must Read

Βαρύ πρόστιμο 800.000 ευρώ επέρριψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, χθες, στην Coca-Cola 3Ε Ελλάδος ΑΒΕΕ επειδή το 2016 εργαζόμενοί της παρεμπόδισαν τη διεξαγωγή ελέγχου σε υποκατάστημα, στη Ρόδο, διαγράφοντας μηνύματα από τους λογαριασμούς των ηλεκτρονικών ταχυδρομείων του προσωπικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, «η εταιρία Coca-Cola και ενεργά οι υπάλληλοί της παραβίασαν το άρθρο 39 παρ. 5 του Ν. 3959/2011, καθώς έλαβαν χώρα μετακινήσεις και διαγραφές μηνυμάτων από τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φυσικών προσώπων που ήταν υπάλληλοι της εταιρείας κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο υποκατάστημά της στη Ρόδο, στις οποίες προέβησαν ορισμένοι εξ αυτών κατά τη διάρκεια του επιτόπιου ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού». Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή επέβαλε στην επιχείρηση -και όχι στα φυσικά πρόσωπα, στους εργαζομένους- πρόστιμο 800.000 ευρώ.

Δείτε επίσης: Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το «ΟΠΑΠ Forward»

Από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της η εταιρία επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Κάνοντας δεκτή την πρόταση συνεργασίας και συναινετικής διευθέτησης εκ μέρους της Coca-Cola Τρία Εψιλον, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της για την υπόθεση τυπικής διαδικαστικής παράβασης κατά τη διάρκεια ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού τον Σεπτέμβριο του 2016 στα γραφεία της εταιρείας στη Ρόδο».

«Η συγκεκριμένη παράβαση», συνεχίζει η ανακοίνωση, «αφορά διαγραφές μηνυμάτων στις οποίες προέβησαν ορισμένοι εκ των εργαζομένων της εταιρείας στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, παρά τις έγγραφες ρητές εντολές της εταιρείας προς το αντίθετο. Για το περιστατικό αυτό η εταιρεία είχε ήδη προ καιρού προχωρήσει σε πλήρη διερεύνηση και πειθαρχικά μέτρα, σύμφωνα με τις εσωτερικές της διαδικασίες σε εφαρμογή του Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This