Κυριακή 20/6/2021

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μεθοδευμένες φήμες οδήγησαν σε ακραία πτώση της μετοχής

Μεθοδευμένη, με στόχο την υπονόμευση της τιμής της μετοχής της θεωρεί η ΕΛΛΑΚΤΩΡ την κυκλοφορία ανυπόστατων φημών για παραίτηση του προέδρου του ομίλου και του διευθύνοντος συμβούλου της θυγατρικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ, αλλά και για μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ δηλώνει αποφασισμένη «να προασπίσει με κάθε τρόπο και με κάθε διαθέσιμο μέσο τα συμφέροντα της εταιρίας και των μετόχων της».

Προς αυτή την κατεύθυνση, η διοίκηση της εταιρίας οργανώνει τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού τη Δευτέρα το απόγευμα για την παροχή τυχόν διευκρινίσεων. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου, Γιώργος Προβόπουλος, ξεκαθάρισε πως ουδέποτε εξέφρασε οποιαδήποτε πρόθεση ή απόφαση αποχώρησης, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρος Εξάρχου, δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει να υπηρετεί την εμπιστοσύνη διοίκησης και εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι την ημέρα της αιφνίδιας, αδικαιολόγητης και ακραίας πτώσης της τιμής της μετοχής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η ΑΚΤΩΡ υπέγραφε στο Βουκουρέστι τη σύμβαση για σιδηροδρομικό έργο προϋπολογισμού 627.000.000 ευρώ, ως μέλος κοινοπραξίας με ποσοστό συμμετοχής 30%. Στο τέλος Μαρτίου, δε, η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις υπογράφει τη σύμβαση για την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου για 40 χρόνια, που αντιπροσωπεύει συνολική επένδυση της τάξης των 100.000.000 ευρώ, ενώ τους τελευταίους τρεις μήνες ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ εξασφάλισε 670.000.000 ευρώ μέσω δύο διεθνών ομολογιακών εκδόσεων.

Δείτε επίσης: Στον Δήμο Σιντικής Σερρών η νέα κλειστή δομή για τους αιτούντες άσυλο

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ