Δευτέρα 21/6/2021

Ούτε ο κορωνοϊός δεν τον σταματά: Ασφυκτικό πρέσινγκ Παπασταύρου για ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ!

Ασφυκτικές πιέσεις προς την ηγεσία της κυβέρνησης και τους συναρμόδιους υπουργούς για την επιτάχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, ασκεί ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού και σε ευθυγράμμιση με παλαιούς και νέους συνεταίρους του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «δημοκρατία», ο κ. Παπασταύρου ήταν σύμβουλος στο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και χειρίστηκε ανεπιτυχώς τις συνομιλίες με τους ξένους δανειστές και τη Γερμανία, εφαρμόζοντας διάφορες φαεινές ιδέες, όπως οι συναντήσεις σε μπιστρό των Παρισίων και τα… θερινά μπάνια κάτω από τον ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο!

Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο λόγω της ανάμειξής του στη «λίστα Λαγκάρντ» με εταιρίες εδρεύουσες στις Βερμούδες και στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, ενώ τώρα ενδιαφέρεται, μαζί με ένα στέλεχος του παλαιού επενδυτικού ομίλου του από τις εξωτικές αυτές χώρες, για την εξαγορά της προβληματικής βιομηχανίας.

Προς τον σκοπό αυτό, ο κ. Παπασταύρου αξιοποιεί και τις γνώσεις από τις συζητήσεις του με την τρόικα, το 2014, για τον διαχωρισμό των στοιχείων ενεργητικού της εταιρίας και τη διεξαγωγή δύο ταυτόχρονων διαγωνισμών για τα ορυχεία και την παραγωγική μονάδα της ΛΑΡΚΟ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση προβληματίζεται έντονα για τα επόμενα βήματά της στη ΛΑΡΚΟ, επειδή, προς το παρόν, έχει εμφανιστεί μόνο ένας υποψήφιος επενδυτής και, κυρίως, επειδή δεν είναι δυνατό να διεξαχθεί οποιοσδήποτε διεθνής διαγωνισμός εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Πιέσεις με στήριξη Σαμαρά και άλλων πολιτικών

Αντίθετα, ο κ. Παπασταύρου ζητεί η ιδιωτικοποίηση να προχωρήσει τις επόμενες λίγες εβδομάδες, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι, αν βρει πρόθυμους κυβερνητικούς συνομιλητές, θα τεθεί μελλοντικά και ζήτημα απιστίας τους, επειδή το Δημόσιο θα λάμβανε πολλαπλάσιο τίμημα σε ομαλή οικονομική περίοδο.

Στο κυβερνητικό παρασκήνιο συζητείται έντονα ότι ο κ. Παπασταύρου υποστηρίζει πως διαθέτει τη στήριξη και του κ. Σαμαρά στα επενδυτικά του σχέδια. Μέχρι στιγμής εκφράζονται ζωηρές επιφυλάξεις αν πράγματι ο κ. Σαμαράς είναι ενήμερος για τη ΛΑΡΚΟ, αλλά ο σύμβουλός του επικαλείται πρόσφατη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στο «Βήμα της Κυριακής».

Στις απαντήσεις του, ο κ. Σαμαράς κάλυψε απόλυτα τον κ. Παπασταύρου, όχι μόνο για τη «λίστα Λαγκάρντ» αλλά και για τρεις εταιρίες, με έδρα στον Παναμά (και αγνώστων λοιπών στοιχείων και συναλλαγών), τις οποίες ο σύμβουλός του διοικούσε μέσα από το Μαξίμου το 2012-14.

Ο δραστήριος δικηγόρος, πάντως, διατυμπανίζει ότι, εκτός του κ. Σαμαρά, απολαμβάνει τη στήριξη και άλλων ισχυρών «πολιτικών» δυνάμεων. Σύντομα θα το διαπιστώσουμε…

ΠΗΓΗ: «δημοκρατία»

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργασία και… σκλαβιά (αλά ΔΝΤ)