Το iPhone με iOS 14 θα μπορεί να σε «προειδοποιήσει» για επικίνδυνους ήχους

Must Read

Τα iPhone μπορούν τώρα να αρχίσουν να ειδοποιούν τους χρήστες όταν ακούνε έναν ήχο που θα μπορούσε να τους θέσει σε κίνδυνο. Μια νέα ρύθμιση στην επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού – iOS 14, η οποία αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος – δίνει στο τηλέφωνο νέες δυνατότητες “αναγνώρισης ήχου”.

Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνο θα ακούει συνεχώς για συγκεκριμένους ήχους και θα ειδοποιεί τον χρήστη του εάν τους ακούει. Αυτοί οι ήχοι μπορούν να περιλαμβάνουν τα πάντα, από γάτα έως συναγερμό πυρκαγιάς.

Η λειτουργία είναι μέρος των ευρέων δυνατοτήτων προσβασιμότητας της Apple, που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν από κωφούς που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να ακούσουν σημαντικά ή επικίνδυνα γεγονότα. Μπορεί να βρεθεί στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και κάνοντας κλικ στην επιλογή Προσβασιμότητα από εκεί.

Η λειτουργία είναι ξεκάθαρη για το γεγονός ότι όλη η ακρόαση και η επεξεργασία θα γίνει αποκλειστικά στη συσκευή, χωρίς να αποστέλλεται ήχος στην Apple. Η εταιρεία κάνει το ίδιο με τη λειτουργία “Hey, Siri”, για να διασφαλίσει ότι το μικρόφωνο δεν συλλέγει ιδιωτικό ήχο και δεν το στέλνει στην Apple. “Το iPhone σας θα ακούει συνεχώς για ορισμένους ήχους και χρησιμοποιώντας τη νοημοσύνη στη συσκευή, θα σας ειδοποιεί πότε μπορεί να αναγνωριστεί ήχος”, αναφέρει η περιγραφή.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μια μεγάλη λίστα ήχων, επιλέγοντας ποιοι από αυτούς θα πρέπει να αναγνωρίζονται και να ενεργοποιούν την ειδοποίηση. Οι επιλογές περιλαμβάνουν ήχους όπως συναγερμούς, σειρήνες ή πυρκαγιές, γάτες και σκύλους, “θορύβους των νοικοκυριών,” όπως κουδούνι κουδουνίσματος ή τρεχούμενο νερό και “ανθρώπινους θορύβους”, όπως μωρά που κλαίνε και φωνάζουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This