«Πόσο ακόμη να αντέξουμε;» διαδηλωτές στην Ανατολική Ρωσία ζητάνε την παραίτηση του Πούτιν

Must Read

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας το Σάββατο σε μια σπάνια ένδειξη αντιπολίτευσης προς τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Β. Πούτιν από την συνήθως ήρεμη ανατολική Ρωσία, φωνάζοντας «Πούτιν παραιτήσου» και απαιτώντας την απελευθέρωση ενός περιφερειακού κυβερνήτη που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για υποψίες για συμμετοχή σε πολλαπλές δολοφονίες.

Οι διαδηλώσεις στο Khabarovsk, μια πόλη που συνορεύει με την Κίνα, και πολλές άλλες πόλεις ήταν οι μεγαλύτερες στις Ρωσικές, συνήθως υπνηλιακές επαρχίες εδώ και πολλά χρόνια, και υπήρξαν ανταγωνιστικές ή ακόμη και μεγαλύτερες σε μέγεθος απο τις διαδηλώσεις το περασμένο καλοκαίρι στη Μόσχα, το κύριο κέντρο της αντιπολίτευσης στο Κρεμλίνο.

Σε αντίθεση με τις διαδηλώσεις στους δρόμους στη Μόσχα, τις οποίες οι αρχές μπορούν εύκολα να δυσφημίσουν ως το έργο μιας προνομιακής μητροπολιτικής ελίτ παρασυρμένης από τους εχθρούς της Ρωσίας στη Δύση, το ξέσπασμα του θυμού εναντίον του κ. Πούτιν σε μια σκληρή περιοχή σχεδόν 8.000 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας παρουσίασε μία ασυνήθιστη και δυνητικά πιο ενοχλητική πρόκληση.

Οι διαδηλώσεις σε πόλεις σε ολόκληρο το Khabarovsk Krai, μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται από τα σύνορα με την Κίνα έως την Αρκτική κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού, ακολούθησαν τη σύλληψη του δημοφιλούς κυβερνήτη της περιοχής, Σεργκέι Ι. Φουρκγάλ την προηγούμενη Πέμπτη. Είναι ένας από τους λίγους επαρχιακούς ηγέτες της Ρωσίας που δεν συνδέονται με πολιτικές δυνάμεις που ελέγχονται εξ ολοκλήρου από το Κρεμλίνο. Το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ελέγχει τις τακτικές αστυνομικές δυνάμεις της Ρωσίας, εκτιμά ότι μεταξύ 10.000 και 12.000 ανθρώπων συμμετείχαν στη διαμαρτυρία στο Khabarovsk. Τοπικά πρακτορεία ειδήσεων έβαλαν τον αριθμό σε περισσότερα από 40.000 άτομα.

Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι ανησυχούν λιγότερο για την αθωότητα ή την ενοχή του Φουργκάλ και περισσότερο ανησυχούν ότι τα φερόμενα εγκλήματά του, τα οποία αγνοήθηκαν για σχεδόν δύο δεκαετίες από τους ανακριτές, ξαφνικά είχαν χρησιμοποιηθεί για την φυλάκιση ενός κυβερνήτη ο οποίος, σε αντίθεση με τον κ. Πούτιν, έχει κερδίσει πραγματικές και ανταγωνιστικές εκλογές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This