Δολοφόνησαν τον γιο της δικαστού που θα χειριζόταν νέα αγωγή κατά της Deutsche Bank για τις σχέσεις της με τον παιδόφιλο Επστάιν

Must Read

Ο 20χρονος γιος μιας ομοσπονδιακού δικαστή των ΗΠΑ δολοφονήθηκε και ο 63χρονος σύζυγός της τραυματίστηκε, σε επίθεση στο σπίτι της οικογένειας στο Νιου Τζέρσεϋ. Οι Αρχές δήλωσαν ότι η δικαστής, Έσθερ Σάλας, δεν τραυματίστηκε καθώς απουσίαζε.

Σύμφωνα με αναφορές, ο εισβολέας ήταν ντυμένος ως οδηγός κούριερ της FedEx και παραμένει ελεύθερος. Ο 20χρονος γιος της δικαστού, Ντάνιελ Άντερλ, άνοιξε την πόρτα στο σπίτι της οικογένειας στο Βόρειο Μπράνσγουικ το απόγευμα της Κυριακής και πυροβολήθηκε θανάσιμα. Ο σύζυγος της Σάλας, Μαρκ Άντερλ, 63 ετών, πυροβολήθηκε στη συνέχεια αρκετές φορές. Βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Τέσσερις μέρες πριν τη δολοφονία γιου της και τον τραυματισμό του συζύγου της, η Έσθερ Σάλας, είχε αναλάβει να χειριστεί την αγωγή επενδυτών κατά της Deutsche Bank, για αποτυχία παρακολούθησης πελατών «υψηλού κινδύνου», συμπεριλαμβανομένου του παιδόφιλου Τζέφρι Έπσταϊν.

Επισήμως, οι αρχές δεν έχουν συσχετίσει τους πυροβολισμούς με την υπόθεση της Deutsche Bank…

Η μήνυση των επενδυτών στην Deutsche Bank για τις σχέσεις με τον Επστάιν που οδήγησε (;) στην επίθεση κατά της οικογένειας της δικαστού

Η Deutsche Bank AG φέρεται να παραπλάνησε τους επενδυτές με ελλείψεις ελέγχου κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και δεν «παρακολούθησε σωστά» τους πελάτες που θεωρούσε «υψηλού κινδύνου», όπως ο Τζέφρι Επστάιν, ανέφεραν επενδυτές στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο του Νιου Τζέρσεϋ.

Η τράπεζα δεν είπε στους επενδυτές ότι δεν είχε επιδιορθώσει προβλήματα ελέγχου αποκάλυψης και δεν παρακολουθούσε κατάλληλα τους πελάτες όπως ο καταδικασμένος σεξουαλικός δράστης Επστάιν και δύο άλλες τράπεζες που εμπλέκονταν σε παρελθόντα οικονομικά σκάνδαλα, υποστήριξαν οι επενδυτές στο Επαρχιακό Δικαστήριο.

Δείτε επίσης: Πρόστιμο-μαμούθ στην Deutsche Bank από τις ΗΠΑ λόγω των συναλλαγών του παιδεραστή Jeffrey Epstein

Η προσθήκη του Επστάιν ως πελάτη το 2013 «ήταν ένα κρίσιμο λάθος και δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει συμβεί», δήλωσε η Deutsche Bank σε μήνυμά της στις 7 Ιουλίου προς το προσωπικό. Εκπρόσωπος της τράπεζας είπε στο Bloomberg News ότι είχε ξοδέψει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τη βελτίωση των ελέγχων AML.

Η τιμή της μετοχής της τράπεζας έπεσε 4,49% στις 13 Μαΐου μετά την είδηση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είχε επικρίνει τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της AML και άλλων διαδικασιών ελέγχου, ανέφεραν οι επενδυτές. Η τιμή της μετοχής υποχώρησε 1,31% στις 7 Ιουλίου, αφού το κρατικό τμήμα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Νέας Υόρκης επέβαλε πρόστιμο στην Deutsche Bank 150 εκατομμυρίων δολαρίων για «παραμέληση να επισημάνει πολλές αμφισβητήσιμες συναλλαγές από λογαριασμούς που σχετίζονται με τον Επστάιν», δήλωσαν η Danske Estonia και η FBME Bank.

Η Deutsche Bank «σήμαινε στους επενδυτές» το 2017 ότι ο τότε νέος, τώρα αποχωρήσαντας γενικός σύμβουλός της «θα εξασφάλιζε περαιτέρω» τον «μετριασμό των προηγούμενων αστοχιών της AML και άλλων λειτουργιών ελέγχου», ανέφερε η καταγγελία. Η τράπεζα επέβαλλε τις προσπάθειές της για αποκατάσταση του AML σε επόμενες καταθέσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανέφεραν οι επενδυτές.

Η τράπεζα προειδοποίησε τους επενδυτές για «γενικούς κινδύνους», αλλά δεν αποκάλυψε «σχέσεις με και χαλαρή παρακολούθηση πελατών», όπως ο Επστάιν, που η Deutsche Bank «θεωρούσε ότι ήταν υψηλού κινδύνου», ανέφερε η καταγγελία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This