Σάββατο 12/6/2021

Τουρκικός χάρτης των δραστηριοτήτων του Oruc Reis που παραμένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα – «Η Ελλάδα δημιουργεί ένταση»

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας μοιράστηκε έναν χάρτη που να δείχνει το πεδίο δραστηριότητας του Oruç Reis, το οποίο παραμένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά, την ώρα που οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του.

Ο Çağatay Erciyes, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, μοιράστηκε χάρτη στο twitter που δείχνει την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται το Oruç Reis, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα με τα μαξιμαλιστικά αιτήματά της δημιουργεί ένταση στην περιοχή και φυσικά αναφέρθηκε και στο Καστελόριζο.

Δείτε ακόμα: Προκλητικός και θρασύς ο Ερντογάν: «Γελοίες και αβάσιμες οι ελληνικές αξιώσεις… Επιχειρεί στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis» (video)

«Η ηπειρωτική Ελλάδα βρίσκεται 580 χιλιόμετρα μακριά από το Καστελόριζο και λόγω των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων αυτού του νησιού, απαιτεί 40 χιλιάδες χιλιόμετρα θάλασσας, να σταματήσει το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο και θέλει να μπλοκάρει στην Τουρκία».

Σημειώνοντας ότι αυτός ο ισχυρισμός της Ελλάδας είναι ασυμβίβαστος με το διεθνές δίκαιο, ο Erciyes είπε ακόμα: «Αυτοί οι μαξιμαλιστικοί ισχυρισμοί, δεν είναι συμβατοί με το διεθνές δίκαιο. Είναι αντίθετο με την αρχή της δικαιοσύνης. Ωστόσο, η Ελλάδα, ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες να υποστηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό και να πιέσουν την Τουρκία να σταματήσει τις νόμιμες δραστηριότητές της. Αυτό δεν είναι αποδεκτό και δεν είναι λογικό. Αυτές οι χώρες θα πρέπει αντ ‘αυτού να ζητήσουν από την Ελλάδα να τερματίσει τους άδικους και παράλογους ισχυρισμούς της. Αυτή που δημιουργεί ένταση στην περιοχή είναι η Ελλάδα λόγω αυτών των μαξιμαλιστικών ισχυρισμών».

Δείτε ακόμα: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τραμπ «έκλεισε» το τηλέφωνο στον Ερντογάν!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ