Ανύπαρκτα μέτρα καταγγέλλουν Ιταλοί τουρίστες που κόλλησαν κορωνοϊό στην Κέρκυρα και μας κάνουν ρεζίλι διεθνώς

Must Read

Τουρίστες από την Ιταλία, που επισκέφτηκαν την Κέρκυρα και κόλλησαν κορωνοϊό, καταγγέλλουν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τη «χαλαρότητα» στην τήρηση των μέτρων προστασίας που επικρατεί στο νησί.

Μια παρέα επτά 19χρονων που επισκέφθηκε το νησί, ξεσπά για την μη τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Corriere della Sera», και περιγράφει τους κινδύνους που απειλούν τους ταξιδιώτες όταν αγνοούν τα μέτρα προφύλαξης από τη φονική πανδημία.

«Ήμασταν οι μόνοι που φορούσαμε μάσκες»

«Είχαμε φέρει μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε στη ντισκοτέκ τις φορούσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και οι υπόλοιποι νεαροί μας κοιτούσαν λες και είχαμε έρθει από τον Αρη. Έτσι, στο τέλος τις βγάλαμε», δήλωσαν οι νεαροί στους γονείς τους και τις ιταλικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τους 19χρονους από το Αρέτζο της Τοσκάνης, η χαλαρότητα των μέτρων που επικρατούσε και κυρίως μεταξύ των άλλων τουριστών, «ξεγέλασε» και την παρέα των νεαρών Ιταλών, με αποτέλεσμα να περάσουν τις διακοπές τους σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός, χωρίς να δίνουν προσοχή στα μέτρα προφύλαξης.

«Αν είχαμε αντιληφθεί τον κίνδυνο θα είχαμε προστατευτεί ή ίσως και να μην είχαμε ταξιδέψει εκεί. Όμως όλα έδειχναν τόσο ήρεμα», επαναλαμβάνουν.

Οι νεαροί,πλήρως μετανιωμένοι για τις αποφάσεις τους, έχουν μπει σε καραντίνα, όπως και η μητέρα ενός εξ αυτών, που διαγνώστηκε επίσης θετική στην Covid-19.

Για χαλαρούς ελέγχους στην Κέρκυρα έκανε λόγο κι ένας άλλος Ιταλός, που ζει στο Αρετίνο κι ο οποίος κόλλησε κορωνοϊό. Ο 18χρονος Λουίτζι Κοράντο, που ήταν μέλος άλλου γκρουπ, επέστρεψε από το ελληνικό νησί στην Ανκόνα με φέρι μποτ τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο και, όπως είπε στους γονείς του, δεν φορούσε μάσκα «επειδή κανένας δεν φορούσε».

«Το ταξίδι είχε οργανώσει ένα πρακτορείο που μας είχε διαβεβαιώσει για όλα τα μέτρα κατά της Covid-19. Το νησί ήταν γεμάτο νεαρούς Ιταλούς, που σχεδόν όλοι κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκες, με αποτέλεσμα ο γιος μου και η παρέα του να νιώθουν άσχημα που φορούσαν», λέει ο πατέρας του, Σαλβατόρε Κοράντο.

Από την παρέα του νεαρού Ιταλού, πέντε άτομα διαγνώστηκαν θετικά στον κορωνοϊό, αλλά είναι ασυμπτωματικοί, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για τη «σιωπηλή» διασπορά του επικίνδυνου ιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This