Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν – Μακρόν για την Λιβύη

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Τον πλήρη απογαλακτισμό του από την εξωτερική πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης αποδεικνύει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Πριν από λίγο είχε συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, με κύριο θέμα την κατάσταση στην Λιβύη.

Το σημαντικό συμπέρασμα σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές από την συνομιλία, είναι ότι οι δύο άνδρες συμφωνούν στις βασικές γραμμές πολιτικής για την επόμενη μέρα της Λιβύης. Και η συμφωνία τους έγκειται στην αναγκαιότητα να αποκτήσει ο εθνικός στρατός της Λιβύης κυβερνητικό ρόλο αντί του αχυράνθρωπο της Τουρκίας, Σαράτζ.

Ο Μακρόν λοιπόν ακολουθεί τελείως διαφορετικό δρόμο από αυτόν που επιβάλλει η Γερμανία και οι δορυφόροι της, που σε κάθε ευκαιρία προωθούν τα τούρκικα συμφέροντα ακόμα και εις βάρος χωρών – μελών της Ευρωπαΐκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Απομένει να δούμε το κατά πόσον είναι διατεθειμένος ο Μακρόν να υποκαταστήσει μόνος του την εξωτερική πολιτική της Ευρώπης προς μία σωστή κατεύθυνση και μέχρι που θα τραβήξει το σκοινί απέναντι στην Μέρκελ.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ