Σάββατο 19/6/2021

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν – Μακρόν για την Λιβύη

Τον πλήρη απογαλακτισμό του από την εξωτερική πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης αποδεικνύει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Πριν από λίγο είχε συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, με κύριο θέμα την κατάσταση στην Λιβύη.

Το σημαντικό συμπέρασμα σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές από την συνομιλία, είναι ότι οι δύο άνδρες συμφωνούν στις βασικές γραμμές πολιτικής για την επόμενη μέρα της Λιβύης. Και η συμφωνία τους έγκειται στην αναγκαιότητα να αποκτήσει ο εθνικός στρατός της Λιβύης κυβερνητικό ρόλο αντί του αχυράνθρωπο της Τουρκίας, Σαράτζ.

Ο Μακρόν λοιπόν ακολουθεί τελείως διαφορετικό δρόμο από αυτόν που επιβάλλει η Γερμανία και οι δορυφόροι της, που σε κάθε ευκαιρία προωθούν τα τούρκικα συμφέροντα ακόμα και εις βάρος χωρών – μελών της Ευρωπαΐκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος. Απομένει να δούμε το κατά πόσον είναι διατεθειμένος ο Μακρόν να υποκαταστήσει μόνος του την εξωτερική πολιτική της Ευρώπης προς μία σωστή κατεύθυνση και μέχρι που θα τραβήξει το σκοινί απέναντι στην Μέρκελ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ