Ποιον θέλει πρόεδρο των ΗΠΑ ο Ελπιδοφόρος

Must Read

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές του Νοεμβρίου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα πνεύματα θα οξύνονται και οι δύο πλευρές θα μετρούν εχθρούς και συμμάχους. Σε αυτές τις εκλογές η αντιπαράθεση έχει περάσει σε άλλο στάδιο. Από τα πρόσωπα και τις πολιτικές ιδεολογίες των δύο μεγάλων στρατοπέδων, στα δικαιώματα των κοινοτήτων και τα συμφέροντα γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού.

Στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν ευλαβικά -όπως υποστηρίζουν- τη λογική των ίσων αποστάσεων. Ωστόσο εντυπώσεις και σχόλια είχε προκαλέσει η παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στο συνέδριο των Δημοκρατικών. Όπως διευκρινίζουν πηγές από την Αμερική, η παρουσία του Αρχιεπισκόπου δεν σηματοδοτεί στήριξη. Προσκλήθηκε ως θρησκευτικός ηγέτης (μεταξύ άλλων) και εκπρόσωπος της ελληνικής ομογένειας για να απευθύνει χαιρετισμό. Διάφοροι κύκλοι στην ομογένεια γκρίνιαξαν γιατί ο Ελπιδοφόρος έδειξε να «κλείνει το μάτι» στον Τζο Μπάιντεν. Αλλες «ομάδες» ομογενών υποστηρίζουν ότι οι επικριτές εκφράζουν τους εαυτούς τους και μόνον. «Βρήκαν ευκαιρία να του κάνουν ζημιά» υποστηρίζουν.

Η αλήθεια είναι ότι συχνά οι προκάτοχοι του Ελπιδοφόρου βρέθηκαν και χαιρέτισαν ανάλογα συνέδρια Ρεπουμπλικάνων ή Δημοκρατικών, κρατώντας πάντοτε ουδέτερη στάση μέχρι τις εκλογές. Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, για παράδειγμα, είχε τελέσει προσευχή σε συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Άνθρωποι κοντά στον κ. Ελπιδοφόρο υποστηρίζουν ότι το μοναδικό του ενδιαφέρον είναι να εκλεγεί αυτός ο υποψήφιος που θα προωθήσει τα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Ελληνισμού. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο Ερντογάν στην Τουρκία σφίγγει τον κλοιό και μετατρέπει την Αγία Σοφία και τη Μονή της Χώρας σε τζαμιά για να βγει από τα δικά του πολιτικά αδιέξοδα. Επίσης σημειώνουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν πήγε στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που διεξάγεται αυτές τις ημέρες όχι γιατί υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς αλλά επειδή δεν προσκλήθηκε. Διατηρεί πάντως καλή σχέση με τον Λευκό Οίκο. Εχει συναντήσει δύο φορές τον πρόεδρο Τραμπ και η τελευταία ήταν προ ολίγων ημερών στο Οβάλ Γραφείο. Άρα -υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές- τηρεί στην πράξη ίσες αποστάσεις.

Πηγή: Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This