Παγκόσμια ανησυχία: Πληροφορίες για σύρραξη Ινδών και Κινέζων στρατιωτών στην μεθόριο

Must Read

Όλος ο πλανήτης μυρίζει μπαρούτι!

Παγκόσμια ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες για νέο συνοριακό επεισόδιο των δύο υπερδυνάμεων, Κίνας και Ινδίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το επεισόδιο αποτελεί συνέχεια των μεθοριακών συγκρούσεων στην λίμνη Πανγκόγκ, όπου κινέζοι και ινδοί στρατιώτες βρίσκονται μια ανάσα ο ένας από τον άλλον.

Η ανησυχία πηγάζει από το γεγονός ότι και οι δύο χώρες είναι πυρηνικές υπερδυνάμεις με εκατομμύρια στρατού. Σύμφωνα με τα Ινδικά μέσα, υπεύθυνοι για την νέα ένταση είναι η Κίνα η οποία παρά την συμφωνία που είχε υπογραφεί λίγους μήνες πριν, ενισχύει εμφανώς τις στρατιωτικές τις δυνάμεις στην περιοχή

Η διαφιλονικούμενη περιοχή όπου αναφέρθηκαν τα νέα επεισόδια

Το ιστορικό της σύγκρουσης

Τον περασμένο Μάιο το μηχανικό του στρατού της Ινδίας, επιχείρησε να κατασκευάσει γέφυρα στην εκβολή ποταμού πλησίον της διαφιλονικούμενης λίμνης Πανγκόνγκ. Η Κίνα αντέδρασε στρατιωτικά με αποτέλεσμα να υπάρξει σύρραξη με νεκρούς εκατέρωθεν. 25 ινδοί στρατιώτες νεκροί αναφέρθηκαν από την πλευρά της Ινδίας, 45 από την πλευρά της Κίνας.
Η γενικευμένη σύρραξη απεφεύχθη την τελευταία στιγμή μετά από συνομιλίες των δύο πλευρών όπου και αποφασίστηκε πάγωμα της στρατιωτικής παρουσίας των δύο πλευρών στην διαφιλονικούμενη περιοχή. Γεγονός που δεν τηρήθηκε από την πλευρά της Κίνας όπως υποστηρίζουν οι Ινδοί.

Τα τελευταία γεγονότα θεωρούνται εξαιρετικά ανησυχητικά αν και ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εύρος των συγκρούσεων και πιθανές απώλειες. Η περιοχή πάντως είναι μία πυριτιδαποθήκη που εάν πάρει φωτιά, θα συγκλονίσει όλον τον πλανήτη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This