20/1/2022

Ο ελεεινός δολοφόνος Αλίεφ του Αζερμπαϊτζάν που τόλμησε να προσβάλει τον Έλληνα πρέσβη

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσιευση:

Το newsbreak.gr αποκαλύπτει το προφίλ ενός εχθρού της ανθρωπότητας, ενός φίλου των τούρκων και εχθρού της Ελλάδος.

Η Ελλάδα οφείλει να απαντήσει σκληρά τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και σε δικαστικό προκειμένου να εντοπιστούν έλληνες πολιτικοί και αξιωματούχοι που διατηρούν σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν και αποτελούν πέμπτη φάλαγγα της Τουρκίας στην Ελλάδα

Όλοι παρακολουθήσαμε με αποτροπιασμό την συμπεριφορά του δικτάτορα του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ απέναντι στον Έλληνα πρέσβη. Τις προσβολές και το φιλοτουρκικό παραλήρημα που κατέληγε σε ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας.
Ας αποκαλύψουμε λοιπόν το προφίλ ενός από τους πιο αιμοσταγείς και διεφθαρμένους δικτάτορες που έχει γνωρίσει ανθρωπότητα στην νεότερη ιστορία.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο Αλίεφ επιβιώνει μόνο επειδή μοιράζει μίζες εκατομμυρίων σε δυτικούς πολιτικούς αξιωματούχους. Το κάνει αυτό μάλιστα επί σειρά ετών. Η αποκάλυψη αυτή έγινε από τα Παναμά papers, όπου και ξεκίνησε έρευνα κατά του διεφθαρμένου δικτάτορα με τις πληροφορίες να θέλουν τον Αλίεφ να έχει ξεπλύνει το ιλιγγιώδες ποσό των 3 δισεκατομμυρίων € μέσω οφσόρ.

Για το ξέπλυμα αυτό χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και βρετανικές εταιρείες – φαντάσματα, αλλά μεγάλος όγκος εντοπίστηκε και σε τράπεζες της Μάλτας.

Η ηρωίδα δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε αφού αποκάλυψε τον Αλίεφ

83C523BD 369F 44C4 A9AD 33C076919F85
Το κατεστραμμένο αυτοκίνητο της Ντάφνε από την έκρηξη της βόμβας

16 Οκτωβρίου 2017. Η Μάλτα και ολόκληρος ο κόσμος συγκλονίζεται από την δολοφονία της ηρωίδας δημοσιογράφο Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίτσια, με έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της. Η δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει το σχήμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που είχε στήσει ο Αλίεφ προκειμένου να ξεπλένει χρήμα το οποίο κατέληγε τουλάχιστον σε 14 δυτικούς αξιωματούχους. Ανεξάρτητοι ερευνητές συνέδεσαν ευθέως το Αζερμπαϊτζάν με την δολοφονία της.

Η έρευνα της Ντάφνε είχε φτάσει τόσο βαθιά που είχε αποκαλύψει τις σχέσεις του Αλίεφ με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Μουσκάτ, αποκαλύπτοντας χρηματισμό που έφτανε ακόμα και στην έκδοση μαλτέζικων διαβατηρίων για Αζέρους.

Ο ανεξάρτητος δημοσιογραφικός οργανισμός ICIJ, τον Απρίλιο του 2016 αποκαλύπτει τις οφσόρ της οικογένειας Αλίεφ που συνιστούν μία ολόκληρη αυτοκρατορία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Η δημοσιογράφος από το Αζερμπαϊτζάν που συνεργάστηκε με τον ανεξάρτητο οργανισμό για την αποκάλυψη της διαφθοράς του Αλίεφ, συλλαμβάνεται, δικάζεται με συνοπτικές διαδικασίες και καταδικάζεται σε επτάμισι χρόνια φυλακή με απίστευτες κατηγορίες! Πρόκειται για την Khadija Ismayilova, Η οποία παραμένει ακόμα και σήμερα φυλακισμένη κάτω από άθλιες συνθήκες.

Έκανε πόλεμο για να κρύψει τις αποκαλύψεις!

6A457B5C 25E2 4348 9D06 EDBB3FB7CCA5
Ο δικτάτορας Αλίεφ με τους Αζέρους στρατιώτες μετά την σύρραξη

Με το που ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για τις οφσόρ της οικογένειας Αλίεφ, ο δικτάτορας δεν δίστασε να προκαλέσει πολεμική σύρραξη με την Αρμενία, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή από το μεγάλο σκάνδαλο. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2016 όταν είχαν ανακοινωθεί τα ευρήματα του ανεξάρτητου δημοσιογραφικού οργανισμού που αφορούσαν τις οφσόρ του Αλίεφ και το γιγάντιο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο δικτάτορας το Αζερμπαϊτζάν ξεκινά πολεμική σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Το αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες άνθρωποι, στρατιωτικοί και πολίτες να χάσουν τη ζωή τους από τον βομβαρδισμό που ξεκίνησε ο Αζέρικος στρατός κατά αρμενικών χωριών.
Ακολούθησε εμπλοκή τόσο της Μόσχας όσο και της Ουάσινγκτον, με αποτέλεσμα να υπογραφεί εκεχειρία μερικές ημέρες μετά. Ο Αλίεφ όμως είχε κάνει τη δουλειά του. Η κοινή γνώμη του Αζερμπαϊτζάν είχε ξεχάσει τις αποκαλύψεις, αφού αυτές πνίγηκαν στο αίμα.

Η σχέση του Αλίεφ και με τον ανθέλληνα Μάθιου Μπράιζα

4E7A70AD 8EA0 4149 8F3A 07BAC56F8660
Ο Μπράιζα, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν, δεν έκρυβε τις σχέσεις του με τον δικτάτορα

Μία από τις πιο σκοτεινές προσωπικότητες της αμερικανικής διπλωματίας είναι ο ανθέλληνάς Μάθιου Μπράιζα. Ο άνθρωπος που δεν δίστασε ακόμα και να απειλήσει υπουργό του Κώστα Καραμανλή προκειμένου να τον αποτρέψει να ολοκληρώσει την συμφωνία με τον Πούτιν για τον Southstream, τον αγωγό που ήταν ανταγωνιστικός στα συμφέροντα του Αζερμπαϊτζάν!

Μία από τις πιο μαύρες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας γράφτηκε από έναν άνθρωπο που διατηρούσε και διατηρεί εξαιρετικά στενές σχέσεις με τον δικτάτορα Αλίεφ αλλά και την σύζυγό του που εμπλέκεται προσωπικά στο σχήμα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Για την ακρίβεια αρκετοί είναι αυτή που πιστεύουν ότι ο ανθελληνικός ρόλος του Μπράιζα, ο οποίος υπερασπίζεται ανοιχτά και σε κάθε ευκαιρία τα τούρκικα συμφέροντα, εξηγείται από την ύποπτη σχέση που διαθέτει με τον δικτάτορα Αλίεφ. Για την ακρίβεια όσοι Δυτική αξιωματούχοι σχετίζονται με το Αζερμπαϊτζάν, εμφανίζουν ένα εξαιρετικά περίεργο και ύποπτο φιλοτουρκισμό.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το βρώμικο χρήμα του Αζερμπαϊτζάν κινητοποιεί τον ανθελληνισμό της Δύσης.

Η ευθεία απειλή Μπράιζα στον Έλληνα πρέσβη

42934208 2D70 44AD A931 6BA0062CFBF0
Ο Μάθιου Μπράιζα συνέβαλε τα μέγιστα στην ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή

Οο πρώην διπλωμάτης με τις διαχρονικές παρεμβάσεις, ακόμα και τις επίσημες ομιλίες του καθιστούσε προφανές ότι τα συμφέροντα που εξυπηρετεί και κατ΄ επέκταση εκφράζει θέλουν διακαώς να μείνει η Ελλάδα 100% έξω από το παιχνίδι των αγωγών!

«Πόθος» που εκφράστηκε με λυσσαλέο τρόπο και το 2007, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή «όρθωσε» ανάστημα και συμφώνησε με τη Ρωσία για την κατασκευή του αγωγού South Stream.

Η εν λόγω συμφωνία θα ήταν το εφαλτήριο για την αναβάθμιση της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο στο σταυροδρόμι Ανατολής – Δύσης.Ωστόσο, όχι μόνο δεν προχώρησε, αλλά αποτέλεσε την αρχή… του τέλους για την κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία πλήρωσε πολύ ακριβά την «ανυπακοή» στους Αμερικάνους.

Μάλιστα, εντελώς τυχαία, την περίοδο εκείνη, αρμόδιος για τα ενεργειακά ζητήματα από την πλευρά των ΗΠΑ, ήταν πάλι ο βοηθός ΥΠΕΞ Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος εξαρχής δεν έβλεπε με καλό μάτι το «φλερτ» μεταξύ Καραμανλή και Πούτιν. Όταν δε ανακοινώθηκε η συμφωνία, το ποτήρι ξεχείλισε για τον Αμερικανό αξιωματούχο. Νιώθοντας έκθετος στα μάτια των προϊσταμένων του, απέστειλε ένα οργισμένο τηλεγράφημα στον τότε Έλληνα πρέσβη στην Ουάσινγκτον Αλέξανδρο Μάλια. «Πρόκειται για μια ολέθρια ενέργεια του πρωθυπουργού Καραμανλή. Δεν συνεργαζόμαστε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας; Αν ναι, τότε δεν έπρεπε τουλάχιστον να μας είχατε στείλει μια προειδοποίηση;» σημείωνε με έντονο ύφος ο Μπράιζα, σε ένα από τα χιλιάδες διαβαθμισμένα έγγραφα των ΗΠΑ που διέρρευσε ο ιστότοπος Wikileaks.

Τα όσα ακολούθησαν -στα οποία σημειωτέον ο Μπράιζα κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο- πέρασαν πια στην Ιστορία.

Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά τα γεγονότα εξηγούν ότι η προσβλητική συμπεριφορά του δικτάτορα και διεφθαρμένου άλλη ευ προς τον έλληνα πρέσβη ήταν απολύτως αναμενόμενη. Είναι όμως απολύτως επιβεβλημένη η δυναμική απάντηση της Ελλάδας τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και σε δικαστικό, προκειμένου να εντοπιστούν όλοι οι έλληνες πολιτικοί που διατηρούν σχέσεις με τον δικτάτορα και λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα κατά της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρομοκρατική επίθεση στο Πακιστάν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά

Έκρηξη στο βόρειο Πακιστάν σκοτώνει 3 σιίτες  μουσουλμάνους και τραυματίζει δεκάδες άλλους.Η επίθεση πραγματοποιήθηκε...

Γερμανική έρευνα εμπλέκει τον πρώην Πάπα Βενέδικτο σε υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων!

Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος XVI γνώριζε για ιερείς που κακοποίησαν παιδιά όταν ήταν αρχιεπίσκοπος...

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» την μόλις έξι εβδομάδων κόρη του Μπόρις Τζόνσον

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ

Παρουσιαστής σε παράκρουση: «Όλοι εσείς οι αναθεματισμένοι αντιεμβολιαστές! Κοπάδι ηλιθίων!»

Ο παρουσιαστής του μεξικανικού τηλεοπτικού δικτύου telediario.mx σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα κατά των αντιεμβολιαστών...

Καταδίκασαν σε θάνατο γυναίκα στο Πακιστάν για… βλάσφημα μηνύματα στο WhatsApp!

Την ποινή του θανάτου διά απαγχονισμού αντιμετωπίζει μια 26χρονη γυναίκα στο Πακιστάν, για... βλάσφημα...

Πορτογαλία: «Ελευθέρας» σε όσους είναι σε καραντίνα λόγω… εκλογών!

Η Κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι όσοι ψηφοφόροι θα βρίσκονται σε καραντίνα στις 30...

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε χιονοθύελλα στον Λίβανο

Η χιονοθύελλα Hiba «χτυπάει» ανελέητα τον Λίβανο, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και οδηγώντας στο κλείσιμο...

Τι αποφάσισε η Ελβετία για την είσοδο στη χώρα

Νέες αποφάσεις πήρε η Ελβετία όσον αφορά στην είσοδο στη χώρα. Έτσι από το...

Νεκρός στα 37 του ο Γάλλος ηθοποιός Γκασπάρ Ουλιέλ

Με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του ο διάσημος ηθοποιός Γκασπάρ Ουλιέλ ο οποίος...

Η Βρετανία βάζει «τέλος» στα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Η Τσεχία καταργεί την υποχρεωτικότητα

Την ώρα που στη χώρα μας οι χαμηλοσυνταξιούχοι τιμωρούνται με 100 ευρώ πρόστιμο το...

Ο μεγαλύτερος χιονο-λαβύρινθος στον κόσμο

Στη Snowlandia έχει δημιουργηθεί το μεγαλύτερο τουριστικό χειμερινό θέρετρο της Πολωνίας.Πρόκειται για τον μεγαλύτερο...

Kιριμπάτι: Απέφυγαν τον κορωνοϊό για δύο χρόνια και «γέμισαν» μόλις άνοιξαν τα σύνορα!

Από την έναρξη της πανδημίας, για δύο σχεδόν χρόνια, το Κιριμπάτι, κατάφερε να κρατήσει...

Τουρκία: «Ένεση» 5 δισ. δολαρίων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Να τονώσει την ταλαιπωρημένη οικονομία της Τουρκίας προσπαθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ανακοίνωσε...

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο τρεις εβδομάδες πριν κλείσει τα 113

Το πρεσβύτερο μέλος της ανθρωπότητας, τον Σατουρνίνο δε λα Φουέντε Γκαρθία, αποχαιρέτησε ο κόσμος...

Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία: Μήνυμα Μπλίνκεν στον Πούτιν να επιλέξει την ειρήνη

Τύμπανα πολέμου ηχούν στην Ουκρανία όπου έφτασε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν σήμερα....

Βιβλική καταστροφή στην Τόνγκα: Πρωτοφανείς κυματισμοί – Η έκρηξη ακούστηκε 10.000 χλμ. μακριά

Η τεράστια έκρηξη του ηφαιστείου στο νησιωτικό κράτος Τόνγκα του Ειρηνικού δημιούργησε πρωτόγνωρους ισχυρούς...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Κατσαούνης: Ο αγρότης του Survivor κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη

Χειροπέδες στον Κατσαούνη λίγο πριν μπει στο «Survivor»

Σουίτα βιασμού: Οι αδελφοί Λεβέντη της Coca-Cola και τα άλλα τρία «μπουμπούκια»

«Σεισμός» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με την υπόθεση-σοκ! Ιδιαιτέρα μεγαλοβιομηχάνου το θύμα

Γκιώνης αδειάζει Τούνη για το «ροζ» video: Πληρώθηκε αδρά για να κλείσει το στόμα της

Όχι μόνο «αδειάζει» την Ιωάννα Τούνη για την ανάρτησή...

Γαμπρός στο φέρετρο ο Τζώρτζης Μονογυιός

Με το κοστούμι που φορούσε στον γάμο του οδηγήθηκε...

Ξέσπασε σε λυγμούς η σύζυγος του Τζώρτζη Μονογυιού – «Αφήστε με να πάω στην κηδεία του» 

Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η σύζυγός του...

Τα πιεστικά μηνύματα που έστελνε ο Μάνος Παπαδόπουλος σε κοπέλες για να πάνε στα πάρτι 

Στο φως βγαίνουν νέες καταγγελίες για την υπόθεση βιασμού...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ