Ασφαλές για τους ηλικιωμένους το κινεζικό εμβόλιο Coronavac με βάση τις πρώτες ενδείξεις

Must Read

Η Κίνα βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στο προσκήνιο των εξελίξεων αναφορικά με τις προσπάθειες που συνεχίζουν να καταβάλλουν οι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, με στόχο να βρεθεί το σωτήριο εμβόλιο που θα αντιμετωπίσει τον νέο κορωνοϊό αποτελεσματικά.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά κινεζική εταιρία, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από την α’ και τη β’ φάση των κλινικών δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου της Sinovac Biotech δείχνουν ότι φαίνεται να είναι ασφαλές για τους ηλικιωμένους, αν και η ανοσοαπόκριση ήταν κάπως πιο αδύναμη, σε σχέση με νεότερους ενήλικες.

Είναι ήδη γνωστό πως αξιωματούχοι του τομέα Υγείας ανά την υφήλιο ανησυχούν κατά πόσον τα πειραματικά εμβόλια που έχουν ήδη ανακοινωθεί πως βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών θα παρέχουν επαρκή προστασία στους ηλικιωμένους με τα πιο εξασθενημένα ανοσοποιητικά συστήματα έναντι του νέου κορωνοϊού, ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 892.000 ανθρώπων παγκοσμίως.

Το υποψήφιο εμβόλιο Coronavac, λοιπόν, το οποίο παρουσίασε η Sinovac σε εμπορική έκθεση στο Πεκίνο, δεν προκάλεσε σοβαρές παρενέργειες στις συνδυασμένες κλινικές δοκιμές α’ και β’ φάσης, που άρχισαν τον περασμένο Μάιο, με τη συμμετοχή 421 ατόμων ηλικίας τουλάχιστον 60 ετών, όπως είπε η εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρίας Λιου Πεϊτσένγκ στο Reuters.

Σημαντική αύξηση στα επίπεδα αντισωμάτων

Τα πλήρη αποτελέσματα, εντούτοις, ακόμη δεν έχουν δημοσιευτεί. Το 90% τριών ομάδων συμμετεχόντων που έλαβαν από δύο σετ χαμηλών, μέσων και υψηλών δόσεων του εμβολίου εμφάνισε σημαντική αύξηση στα επίπεδα αντισωμάτων. Αν και τα επίπεδα αυτά ήταν χαμηλότερα σε σύγκριση με εκείνα νεότερων συμμετεχόντων, ωστόσο εμπίπτουν εντός των αναμενόμενων ορίων, είπε η Λιου.

Το Coronavac δοκιμάζεται στη Βραζιλία και την Ινδονησία στην τρίτη φάση και έχει ήδη χορηγηθεί σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και στο 90% των εργαζομένων στη Sinovac και των οικογενειών τους, στο πλαίσιο του προγράμματος έκτακτου εμβολιασμού των ομάδων υψηλού κινδύνου που υλοποιεί η Κίνα.

Το εμβόλιο αυτό μπορεί να διατηρηθεί για έως τρία χρόνια αποθηκευμένο, πράγμα που ίσως του δώσει ένα προβάδισμα στη διανομή του σε περιοχές όπου είναι αδύνατη η φύλαξή του σε ψυγεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This