Σάββατο 15/5/2021

Με πρόσχημα το Charlie Hebdo η Αλ Κάιντα απειλεί τη Γαλλία του Μακρόν

Περίεργο το τάιμινγκ που επέλεξε η Αλ Κάιντα να απειλήσει τη Γαλλία με πρόσχημα το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo… Οι απειλές ήρθαν αμέσως μετά τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν κατά της Τουρκίας και την ώρα που έχει ξεκινήσει η δίκη των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στο περιοδικό το 2015.

H Αλ Κάιντα απείλησε εκ νέου το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, το οποίο αναδημοσίευσε σκίτσα του προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ, με αφορμή τη δίκη που ξεκίνησε (στις 2/9) για την επίθεση με τους 12 νεκρούς που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2015 κατά του περιοδικού, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστότοπων SITE.

Η φονική έφοδος κατά του Charlie Hebdo «δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό», προειδοποιεί η τζιχαντιστική οργάνωση αναφέροντας ότι έστειλε το ίδιο μήνυμα στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, όπως είχε κάνει και στον προκάτοχό του, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της χώρας το 2015.

Η Αλ Κάιντα στο κείμενο των απειλών της, τονίζει ότι η Γαλλία υπό τον πρόεδρο Μακρόν έχει δώσει το «πράσινο φως» για να τυπωθούν ξανά τα «προσβλητικά σκίτσα».

Η ενέργεια αυτή της Αλ Κάιντα να εξαπολύει απειλές κατά της Γαλλίας, μόνο συμπτωματική δεν είναι. Η ισλαμική τρομοκρατία όχι μόνο ενισχύεται από την Τουρκία, αλλά υπηρετεί και τα σχέδιά της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ