Μυστήριο σε ζωολογικό κήπο του Σαιντ Λούις: Ηλικιωμένος πύθωνας γέννησε αυγά χωρίς να ζευγαρώσει! (video)

Must Read

Ένα μοναδικό φαινόμενο παρακολούθησαν έκπληκτοι οι ειδικοί στον ζωολογικό κήπο St. Louis Zoo, στο Μιζούρι των ΗΠΑ, όταν ένας πύθωνας 62 ετών γέννησε επτά αυγά παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κοντά σε έναν αρσενικό πύθωνα για τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Τρία από τα αυγά στο ζωολογικό κήπο του Σαιντ Λούις παραμένουν σε επωαστήρα, δύο χρησιμοποιήθηκαν για γενετική δειγματοληψία και τα φίδια στα άλλα δύο αυγά δεν επέζησαν, ανέφερε το St Louis Post-Dispatch. 

Ο Mark Wanner, διευθυντής ερπετολογίας στο ζωολογικό κήπο στο Μιζούρι, δήλωσε ότι ήταν ασυνήθιστο αν και όχι σπάνιο για τους πύθωνες μπάλα (πύθωνες που πήραν το συγκεκριμένο όνομα γιατί κουλουριάζουν σαν μπάλα όταν φοβούνται ή στρεσάρονται) να αναπαράγονται χωρίς να έρθουν σε επαφή. Τα φίδια αποθηκεύουν επίσης μερικές φορές σπέρμα για να γονιμοποιηθούν αργότερα.

Η γενετική δειγματοληψία θα δείξει εάν τα αυγά αναπαράχθηκαν σεξουαλικά ή ασεξουαλικά, κάτι που ονομάζεται προαιρετική παρθενογένεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This