Τρίτη 15/6/2021

Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Ο Σάρατζ ανακοίνωσε ότι παραδίδει την εξουσία τέλη Οκτωβρίου

Ο Πρωθυπουργός της κυβέρνησης με έδρα την Τρίπολη τη Λιβύης Φαγέζ αλ Σάρατζ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, να «παραδώσει την εξουσία» για την ακρίβεια, έως τα τέλη Οκτωβρίου σε ομιλία του στην κρατική τηλεόραση.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας, με έδρα την Τρίπολη, ενώ η ανατολική Λιβύη και το μεγαλύτερο μέρος του νότου ελέγχεται από τον Χαλίφα Χαφτάρ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δηλώνω την επιθυμία μου να παραδώσω την εξουσία έως τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε η επιτροπή διαλόγου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες».

«Καλώ την Επιτροπή Διαλόγου, υπό την ιδιότητά της ως αρμόδιας επιλογής της νέας εκτελεστικής αρχής, να επισπεύσει την ολοκλήρωση αυτού του δικαιώματος. Για να διασφαλιστεί η ειρηνική μεταφορά εξουσίας», πρόσθεσε ακόμα ο Σάρατζ.

Λίγο πριν την ανακοίνωση της παραίτησης Σάρατζ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι Τούρκοι και Ρώσοι αξιωματούχοι είναι κοντά σε μια συμφωνία για εκεχειρία στη Λιβύη, αλλά και τη συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ