Ένας «ψυχρός» πόλεμος… θερμαίνεται: Κινεζικό βίντεο αποτυπώνει επίθεση σε αμερικανική βάση στο Γκουάμ!

Must Read

Οι δύο μεγάλες υπερδυνάμεις του 21ου αιώνα φαίνεται πως δεν ενδιαφέρονται πια να κρύψουν τα πραγματικά συναισθήματα που τρέφουν η μία για την άλλη, η περίοδος που η μία δύναμη ήταν χρήσιμη για την άλλη τέλειωσε και ο «ψυχρός πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας φαίνεται να θερμαίνεται.

Η πολεμική αεροπορία της Κίνας δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τα κινέζικα βομβαρδιστικά αεροπλάνα H-6 να εκτελούν προσομοιωμένη επίθεση σε αυτό που φαίνεται πως είναι η Βάση Άντερσεν της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού, εν μέσω αυξανόμενων περιφερειακών εντάσεων. Το βίντεο, το οποίο ανέβηκε το Σάββατο στον λογαριασμό της Λαϊκής Απελευθερωτικής Αεροπορίας στην πλατφόρμα Weibo, κυκλοφόρησε καθώς η Κίνα πραγματοποίησε για δεύτερη ημέρα στη σειρά πολεμικές ασκήσεις κοντά στο Ταϊβάν, για να εκφράσει θυμό της για την επίσκεψη ενός ανώτερου αξιωματούχου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ταϊπέι.

Το Γκουάμ φιλοξενεί μεγάλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Η.Π.Α, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής βάσης, οι οποίες έχουν ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο αναφορικά με την ετοιμότητα των ΗΠΑ για μία σύγκρουση με την Κίνα στον ειρηνικό. Το βίντεο των δύο λεπτών και των 15 δευτερολέπτων της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μοιάζει περισσότερο με ένα τρέιλερ για ταινία του Χόλιγουντ, δείχνει τα βομβαρδιστικά H-6 να απογειώνονται από μια ερημική βάση. Το βίντεο ονομάζεται «Ο θεός του πολέμου H-6K επιτίθεται!»

Στα μισά του βίντεο, απεικονίζεται ένας Κινέζος πιλότος να πατάει ένα κουμπί και να ρίχνει έναν πύραυλο σε μία αεροπορική βάση η οποία από δορυφορικές εικόνες φαίνεται πως είναι ακριβώς ίδια με την Αμερικανική βάση Άντερσεν στο Γκουάμ. «Είμαστε οι υπερασπιστές της εναέριας ασφάλειας της πατρίδας. Έχουμε την αυτοπεποίθηση και την ικανότητα να υπερασπιζόμαστε πάντα την ασφάλεια των ουρανών της μητέρας πατρίδας », έγραψε η αεροπορία σε μια σύντομη περιγραφή για το βίντεο.

Ο Collin Koh, ένας ερευνητής στο Ινστιτούτο Άμυνας και Στρατηγικών Μελετών της Σιγκαπούρης, δήλωσε ότι το βίντεο αποσκοπούσε στην ανάδειξη της αυξανόμενης ικανότητας της Κίνας να απειλήσει τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα. «Το βίντεο έχει σκοπό να προειδοποιήσει τους Αμερικανούς ότι ακόμη και αν υποτίθεται ότι είναι ασφαλείς, οι κρίσιμες στρατηγικές θέσεις όπως το Γκουάμ ενδέχεται να απειληθούν όταν ξεσπάσουν συγκρούσεις ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις, είτε πρόκειται για το Ταϊβάν είτε τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This