Πέμπτη 6/5/2021

Οι Τούρκοι «ανακάλυψαν» και φίλους του Οτσαλάν στην εφημερίδα «δημοκρατία»

Τρομερή εντύπωση προκαλεί στους Τούρκους το ότι η εφημερίδα «δημοκρατία» συνεχίζει να εκδίδεται, μετά την «τρομερή προσβολή» κατά του Ταγίπ Ερντογαν, έχοντας ανακαλύψει μάλιστα και φίλους του PKK και του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στις τάξεις της.

Τι γράφει η ιστοσελίδα hellasjournal.com για το θέμα:

Ρεπορτάζ του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου  CNN Türk με τίτλο «Αποκαλύφθηκε η σχέση του ΡΚΚ με την εφημερίδα, η οποία προσέβαλε τον Πρόεδρο Ερντογάν» αναφέρει πως η ελληνική εφημερίδα, η οποία δημοσίευσε «εξόχως προσβλητικό» τίτλο εναντίον του Προέδρου Erdoğan, συνέχισε να εκδίδεται (!!!) παρά την καταδίκη από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Προφανώς το τουρκικό κανάλι νομίζει ότι η Ελλάδα είναι η… Τουρκία, όπου ο Ταγίπ Ερντογάν αποφασίζει και διατάζει.

Μεταξύ των εργαζομένων του εντύπου, αναφέρει το CNN Turk, οι οποίοι διάκεινται από «ρατσιστική και επιθετική στάση» απέναντι στην Τουρκία, φάνηκε να υπάρχουν ονόματα, που συνδέονται με την «τρομοκρατική οργάνωση του PKK»

Συγκεκριμένα σημειώνεται στο ρεπορτάζ ότι στο προσωπικό της εφημερίδας συγκαταλέγεται ο «πράκτορας που βοήθησε τον Abdullah Ocalan», τον οποίο χαρακτηρίζει «τρομοκράτη» να διαφύγει στην Ελλάδα καθώς και ο Έλληνας δικηγόρος του.

Εν συνεχεία, κάνοντας αναφορά σε απόσπασμα της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, υποστηρίζεται ότι η «ρατσιστική» εφημερίδα, συνεχίζοντας τις προσβολές κατά του Προέδρου, δημοσίευσε έτερο άρθρο με τίτλο «Γιατί εξυβρίσαμε τον Erdoğan;». 

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι τα δύο ονόματα από το προσωπικό της εφημερίδας που προσέλκυσαν την προσοχή, ήταν του Σάββα Καλεντερίδη, «πρώην πράκτορα με σκοτεινό παρελθόν», όπως τον χαρακτηρίζει χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία και του Φαήλου Κρανιδιώτη, του Έλληνα δικηγόρου του «αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK», Ocalan.

Ειδικότερα για τον Καλεντερίδη σχολιάζεται ότι υπήρξε επίσης «πράκτορας της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών στην Τουρκία» ότι διαδραμάτισε «βασικό ρόλο» στη μεταφορά του «αρχηγού του ΡΚΚ Abdullah Ocalan στην Ελλάδα» και στη συνέχεια στην Κένυα το 1996. Τονίζεται δε ότι ήταν σωματοφύλακας του Ocalan στην Κένυα και ότι αργότερα συνέχισε τις σχέσεις του με την «τρομοκρατική οργάνωση» του PKK.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Φαήλο Κρανιδιώτη, καταγράφεται ανάρτηση στον λογαριασμό του σε social media, σχετικά με τον «σκανδαλώδη τίτλο», «Το ωραιότερο και ακριβέστερο εξώφυλλο μετά το 1974. Είμαι περήφανος για την εφημερίδα όπου αρθρογραφώ εδώ και 10 χρόνια».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ