Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Μήνυση κατά της εφημερίδας «δημοκρατίας» υπέβαλαν οι δικηγόροι του Ερντογάν!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Οι δικηγόροι του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν υπέβαλαν ποινική καταγγελία εναντίον εκείνων που είναι υπεύθυνοι για την ελληνική εφημερίδα «δημοκρατία» που δημοσίευσε «προσβλητικό πρωτοσέλιδο για τον Ερντογάν», όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolou.

Στην αναφορά που υποβλήθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα της Άγκυρας, τονίστηκε ότι η επίθεση εναντίον του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι «μια από τις χειρότερες εκδηλώσεις μιας δραματικής ηθικής κατάρρευσης».

Και τονίζεται επίσης στη μηνυτήρια αναφορά: «Όταν κοιτάζουμε τη σιωπή του ελληνικού κοινού, γίνεται κατανοητό ότι αυτή η ηθική κατάρρευση δεν περιορίζεται σε περιθωριακά τμήματα. Η βλασφημία είναι η γλώσσα εκείνων που δεν έχουν τίποτα να πουν, ή εκείνων που έχουν μια λέξη να πουν, αλλά είναι ανίκανοι να το πουν σε σωστή γλώσσα. Ο στόχος της απεχθούς πράξης δεν είναι μόνο το πρόσωπο του Προέδρου μας. Είναι επίσης το συμφέρον του έθνους μας, το οποίο ο Πρόεδρος μας υπερασπίζεται σταθερά στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος».

Αναφέρεται επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθούν οι δηλώσεις της εφημερίδας στο πλαίσιο της ελευθερίας σκέψης και έκφρασης.

Στην ποινική καταγγελία, υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές δικαστικές αρχές είναι υπεύθυνες για προσβολή του Προέδρου Ερντογάν που διαπράχθηκε στο εξωτερικό. Την ποινική καταγγελία υπέβαλε ο δικηγόρος του Ερντογάν, Χούσεϊν Αϊντίν, κατά του Μανώλη Κοττάκη, του Ανδρέα Καψάμπελη, του Γιώργου Πατρουδάκη και του Δημήτρη Ριζούλη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ