Λιάνα Μανουκιάν: «Οι Αρμένισες είναι έτοιμες να πολεμήσουν» (video)

Must Read

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία για τη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ. Η κρίση μεταξύ των δύο χωρών από το από το 2016, αναζωπυρώθηκε, με τις δύο πλευρές να αναπτύσσουν βαρύ πυροβολικό την Κυριακή. 

Η Αρμενία κήρυξε γενική επιστράτευση, ενώ την ίδια στιγμή μεταφέρονται πύραυλοι στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν. Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή του 32 στρατιωτικοί του Ναγκόρνο- Καραμπάχ , ενώ το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει ανακοινώσει τις απώλειές του.

Την ίδια στιγμή, η Αρμενία κατηγορεί την Τουρκία ότι παρέχει άμεση στρατιωτική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν με όπλα, drone αλλά και στρατιώτες. 

Συνεχείς βομβαρδισμοί

Η Αρμένισσα δημοσιογράφος Λιάνα Μανουκιάν περιέγραψε στο protothema.gr την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί, με τις μάχες να μην σταματούν και να συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε σπίτια κατοίκων. 

Η Λιάνα Μανουκιάν αναφέρει ότι στις 27 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης με την απόφαση του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος στην Αρμενία και στο Αρτσάχ, κάτι που όπως αναφέρει δεν τους έπληξε αλλά ευθείς σχημάτισαν μονάδες πολιτοφυλακής και στρατολόγησαν εθελοντές. 

Οι γυναίκες είναι έτοιμες να πολεμήσουν

«Οι Αρμένιοι είναι πολύ σκληρός λαός, στις δύσκολες στιγμές ενώνουν τις δυνάμεις τους. Στον πόλεμο γίνονται ένα. Η ζωή του κάθε πολίτη μας έχει μεγάλη αξία για μας. Ακόμα και οι γυναίκες είναι έτοιμες να πολεμήσουν, να σταθούν δίπλα στο Στρατό μας. Πρόσφατα με πρωτοβουλία της πρώτης κυρίας της Αρμενίας, Άννας Χακομπιάν, ξεκίνησαν μαθήματα κατάρτισης των γυναικών του Αρτσάχ. Θυμάμαι, όταν ξέσπασε ο τετραήμερος πόλεμος (2016), και τότε οργανώθηκε εθελοντική στρατολόγηση. Θυμάμαι, ότι ανάμεσα στις μεγάλες ουρές εθελοντών που ήθελαν να εγγραφτούν στις μονάδες της εμπροσθοφυλακής, υπήρχαν και οι γυναίκες» δήλωσε μεταξύ άλλων η Αρμένισσα δημοιογράφος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This