Τετάρτη 16/6/2021

Θράσος! Η Τουρκία ζητά από την Αρμενία να εγκαταλείψει το Ναγκόρνο Καραμπάχ (video)

Ο Ερντογάν συνεχίζει να υποστηρίζει την ένταση και την αποσταθεροποίηση της ειρήνης! Εκφράζοντας την στήριξή του δημόσια προς τους Αζέρους «αδερφούς», ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε να σταματήσουν οι φονικές μάχες μεταξύ των υποστηριζόμενων αυτονομιστών από την Αρμενία και των αζερικών δυνάμεων, απαιτώντας να να τερματιστεί η αρμενική «κατοχή».

«Ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτή η κρίση που ξεκίνησε με την κατοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Μόλις η Αρμενία εγκαταλείψει το έδαφος που έχει καταλάβει, η περιοχή θα ξαναβρεί την ειρήνη και την αρμονία. Οποιοδήποτε άλλο αίτημα ή πρόταση δεν θα ήταν μόνο άδικο και παράνομο, αλλά θα συνέχιζε να είναι ένα κακό μάθημα για την Αρμενία», δήλωσε τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη βομβαρδισμοί στη Ναγκόρνο Καραμπάχ για δεύτερη μέρα με τουλάχιστον 30 έως τώρα νεκρούς.

Αντίστοιχες προκλητικές δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ: «Η Αρμενία οφείλει αμέσως να σταματήσει τις επιθέσεις της, να στείλει πίσω τους μισθοφόρους και τους τρομοκράτες που έφερε από το εξωτερικό και να αποσυρθεί από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν».

Η Αρμενία σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ ενημερώνει ότι η Τουρκία παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν με μαχητικά αεροσκάφη, όπλα, drones και στρατιώτες που πολεμούν στο πλευρό του Αζέρων. Με επείγουσα προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η Αρμενία ζήτησε σήμερα την επιβολή προσωρινών μέτρων στο Αζερμπαϊτζάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ