Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Η Τουρκία εισβάλει στο Ιράκ και δημιουργεί νέες στρατιωτικές βάσεις στο ιρακινό Κουρδιστάν

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η Τουρκία έχει αναπτύξει περισσότερα στρατεύματα και έχει δημιουργήσει τέσσερις νέες στρατιωτικές βάσεις στο ιρακινό Κουρδιστάν, καθώς συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Νταχούκ (στο βόρειο Ιράκ).

«Η Τουρκία έχει δημιουργήσει τέσσερις νέες στρατιωτικές βάσεις στα χωριά Chale Zewke, Khala Sarka Spi και Khala Rabia-Baranshe και κοντά στο χωριό Gire Biye τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε τοπική πηγή ασφαλείας που μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας στη Rudaw, αναφερόμενη σε χωριά στην περιφέρεια Batifa της επαρχίας Νταχούκ.

Οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές σε μια κοιλάδα κοντά στο χωριό Baze, καταστρέφοντας τη μόνη πηγή νερού για το χωριό.

Έκθεση του Περιφερειακού Κοινοβουλίου του Κουρδιστάν καταγράφει εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην περιοχή από το 1992, αφήνοντας 504 χωριά ερημωμένα και τους κατοίκους τους να έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης