Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Πλάκα μας κάνει ο Τσαβούσογλου έτσι; «Που στον κόσμο αντιμετωπίζονται το ίδιο οι κατακτημένοι και οι κατακτητές;»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

«Το Αζερμπαϊτζάν έχει την ικανότητα να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη του από μόνο του», δήλωσε Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και συνέχισε με μια ερώτηση που στην καλύτερη περίπτωση θα τη χαρακτηρίζαμε ειρωνική: «Το Αζερμπαϊτζάν αγωνίζεται για να προστατεύσει τα εδάφη του. Πού στον κόσμο αντιμετωπίζονται το ίδιοι οι κατακτημένοι και οι κατακτητές;»

Και σαν να μην έφτανε η εξωφρενική του ερώτηση, αν σκεφτεί κανείς το τι γίνεται και το τι κάνει η Τουρκία στην Κύπρο, επικαλέστηκε και το διεθνές δίκαιο! «Με τις επιθέσεις, η Αρμενία αγνόησε το διεθνές σύστημα και το διεθνές δίκαιο. Αυτή η στάση αξίζει απάντηση. Η Τουρκία συνεχίζει να υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν. Είπαμε ότι εάν το Αζερμπαϊτζάν θέλει να επιλύσει [το πρόβλημα της κατοχής των Αρμενίων] στο έδαφος, θα το υποστηρίξουμε».

Βάζοντας στο… κάδρο και τη στήριξη που παρέχει η Γαλλία στην Αρμενία, σχολίασε ότι «ισοδυναμεί με υποστήριξη της αρμενικής κατοχής στο Αζερμπαϊτζάν».

Μιλώντας για την Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε την πρόταση της Τουρκίας για «περιφερειακή διάσκεψη για την επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Για την πρόσφατη επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Κύπρο και τη μερική άρση του εμπάργκο όπλων, ο Τσαβούσογλου είπε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να διαταράξουν την ισότητα. Δεν είναι σωστό να αρθεί το εμπάργκο, ακόμη και αν είναι περιορισμένο. Διασπά την ισότητα».

Όσο για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε πως αναμένει ότι στις 1 και 2 Οκτωβρίου, θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα σε θέματα για την επικαιροποίηση της μεταναστευτικής συμφωνίας του 2016 και της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ, καθώς και για την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου (βίζες) ανάμεσα στα δύο μέρη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ