Τρίτη 22/6/2021

«Κακομαθημένες» η Ελλάδα και η Κύπρος για τον Ερντογάν – Απειλές για όσους στηρίζουν την Αρμενία

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής!

Σύμφωνα με τη Daily Sabah, σε ομιλία του στη Βουλή, ο «Σουλτάνος» χαρακτήρισε «κακομαθημένες» την Ε.Ε., την Ελλάδα και την Κύπρο οι οποίες έχουν ανεδαφικά αιτήματα,ενώ ταυτόχρονα απειλούν όπως ανέφερε, τις τουρκικές του αξιώσεις:

«Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο είναι μία από τις σημαντικότερες διαμάχες που έχουμε στις θάλασσες. Δεν είμαστε υπέρ μιας σύγκρουσης στη Μεσόγειο. Το μοναδικό αίτημά μας είναι ο σεβασμός στα δικαιώματά μας. Εκείνοι που μας έφερναν χάρτες και θα μας φυλάκιζαν στις ακτές μας ακολούθησαν πρώτα την τακτική της απειλής και του εκβιασμού. Είναι δική τους επιλογή να αρχίσουν μια σύγκρουση στην ανατολική Μεσόγειο. Θα διατηρήσουμε την αποφασιστική μας στάση μέχρι το τέλος», δήλωσε.

Θα «λογοδοτήσουν»

Φυσικά, ο Τούρκος πρόεδρος που αρνείται ότι έχει συνδράμει με στρατιωτική ενίσχυση στο Αζερμπαϊτζάν, όπως κατήγγειλε η Αρμενία, δηλώνει ένθερμα τη συμπαράσταση του στους Αζέρους και απειλεί ότι οι υποστηρικτές του «αδίστακτου κράτους» όπως χαρακτήρισε τους Αρμένιους, θα «λογοδοτήσουν»: «Οι κατακτητές πρέπει να εγκαταλείψουν τη γη που καταλαμβάνουν παράνομα», δήλωσε ο Ερντογάν για τους Αρμένιους που δίνουν μάχη  στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ