Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Επιστολή καταπέλτης του Κογκρέσου, απαιτεί την τιμωρία του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας!

Ο Γκας Μπιλιράκης, η Τούλσι Γκάμπαρντ Και άλλοι 44 βουλευτές του κογκρέσου που αναμένεται να αυξηθούν, υπέγραψαν μία επιστολή – πραγματικό καταπέλτη κατά του Αζερμπαϊτζάν και υπέρ της Αρμενίας! Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες την επιστολή αναμένεται να την υπογράψουν κι άλλα μέλη του κογκρέσου, προκαλώντας πραγματικό πονοκέφαλο στην αμερικανική κυβέρνηση που μέχρι σήμερα τηρεί ίσες αποστάσεις.

Ο αγώνας του ομογενή βουλευτή κύριου Μπιλιράκη έφερε πραγματικά αποτέλεσμα, καθώς υπήρξε διακομματική στήριξη και ξεκάθαρη καταδίκη του Αζερμπαϊτζάν αλλά και της Τουρκίας!

Αυτή είναι η επιστολή και οι υπογραφές των μελών του κογκρέσου

Στην επιστολή αναφέρονται:

Γράφουμε την παρούσα επιστολή για να σας εκφράσουμε την βαθιά ανησυχία μας με την νέα επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν κατά του Αρτσάχ και την διαρκώς αυξάνουσα απειλή για σύγκρουση με την Αρμενία. Καλούμε την διοίκηση να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά μέσα προκειμένου να μειώσει τις εντάσεις να σταματήσει τις εχθροπραξίες και να αποτρέψει το Αζερμπαϊτζάν από οποιαδήποτε άλλη επιθετική ενέργεια.

Καταδικάζουν απόλυτα την ρητορική του προέδρου Αλίεφ και του καθεστώτος του εναντίον του Αρτσάχ και της Αρμενίας! Τον χαρακτηρίζουν μεγάλη απειλή διότι έφτασε στο σημείο να απειλήσει τον βομβαρδισμό της αρμένικής εγκατάστασης πυρηνικού εργοστασίου.

Επίσης ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το Αζερμπαϊτζάν λαμβάνει υλική βοήθεια και ενθάρρυνση από την Τουρκία για να προβεί σε αυτές τις ενέργειες. Η εμπλοκή της Τουρκίας αυξάνει τον κίνδυνο για μία περιφερειακή σύγκρουση μακράς διαρκείας η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή και να υπονομεύσει την σημασία των προτεραιοτήτων για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν έχει αποτύχει. Καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν την χρηματική ενίσχυση Του Αζερμπαϊτζάν Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί.

Να καταστήσουν την Τουρκία υπεύθυνη σε ανώτατο επίπεδο και την κατάσταση και να καταδικάσουν ξεκάθαρα τις ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν!

Μία πραγματικά ιστορική στιγμή αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών της ελληνικής και της αρμένικής ομογένειας των ΗΠΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ