Δευτέρα 17/5/2021

Αξιωματούχος Αζερμπαϊτζάν: «Η Αρμενία θα φέρει μισθοφόρους από την Ελλάδα για να πολεμήσουν»!

«Η Αρμενία θα φέρει μισθοφόρους Αρμενικής καταγωγής από την Ελλάδα για να πολεμήσουν στα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της χώρας την Παρασκευή.

Ο Hikmet Hajiyev, βοηθός του Αζέρου Προέδρου και επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν, είπε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ότι έλαβε πληροφορίες ότι «άνθρωποι αρμενικής καταγωγής από ορισμένες δυτικές χώρες θα έρθουν να πολεμήσουν εναντίον του Αζερμπαϊτζάν ως μαχητές και μισθοφόροι».

«Καλούμε αυτά τα κράτη να μείνουν μακριά από τέτοιες προκλήσεις εναντίον του Αζερμπαϊτζάν και να λάβουν μέτρα. Οι πολίτες αυτών των χωρών θα γίνουν στόχοι εάν συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Η προπαγάνδα πάει σύννεφο στο Αζερμπαϊτζάν, το οποίο αποδεικνύεται καλός μαθητής της «δασκάλας» Τουρκίας σε αυτό το θέμα. Το ότι αρκετοί Αρμένιοι της Ελλάδας εξέφρασαν την επιθυμία τους να πάνε στην πατρίδα τους και να πολεμήσουν, δεν τους κάνει μισθοφόρους και σίγουρα δεν είναι πρόκληση.

Ο Hajiyev εγκάλεσε επίσης τους ξένους δημοσιογράφους που εργάζονται στις περιοχές των αρμενικών δυνάμεων, προσθέτοντας ότι «παραμένουν παράνομα στις κατεχόμενες περιοχές».

Σημειώνοντας ότι η Αρμενία έφερε σκόπιμα ξένους δημοσιογράφους σε αυτές τις περιοχές των έντονων συγκρούσεων, ο Hajiyev είπε ότι η κυβέρνηση του Ερεβάν θα είναι υπεύθυνη για την ασφάλειά τους, την ώρα που το Αζερμπαϊτζάν ήδη επιτίθεται στους εκπροσώπους του Τύπου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους Γάλλους της Le Monde.

Τόνισε επίσης ότι οι Αρμένιοι διέπραξαν «κυβερνοεπιθέσεις από το εξωτερικό κατά του Αζερμπαϊτζάν». Βέβαια, από όσα έχουν γίνει γνωστά, οι Έλληνες Anonymous ήταν αυτοί που… διέλυσαν το αζερικό δίκτυο, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στην Αρμενία.

«Πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις στο χώρο πληροφοριών του Αζερμπαϊτζάν. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ