Το Spiegel επιβεβαίωσε αυτό που ο κόσμος το ‘χε τούμπανο: Σύροι μισθοφόροι και drones από την Τουρκία στο Αρτσάχ

Must Read

Με τίτλο οι «σκιώδεις πολεμιστές του Ερντογάν», το γερμανικό Spiegel επιβεβαιώνει την τουρκική αποστολή Σύρων μισθοφόρων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν παρεμβαίνει ενεργά στη σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας. Η έρευνα του SPIEGEL δείχνει, ωστόσο, ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν στέλνει επί τούτου Σύρους μισθοφόρους», αναφέρει το σχετικό γερμανικό ρεπορτάζ.

Το Spiegel μίλησε με τον 24χρονο Ιμπραήμ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα πολεμούσε για την ταξιαρχία «Σουλτάνος Μουράτ», μια υποομάδα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ενάντια στον Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.

Τώρα, ωστόσο, υπηρετεί τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τον τελευταίο σύμμαχο της FSA, σε ένα εντελώς διαφορετικό μέτωπο: στη σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Ιμπραήμ μάχεται τώρα στις πρώτες γραμμές, ενώ οι στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν τοποθετούνται πιο πίσω.

«Η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν έχει παρέμβει ακόμη ενεργά στη σύγκρουση στον Καύκασο. Ωστόσο, η έρευνα του SPIEGEL δείχνει τώρα ότι η Τουρκία έχει στείλει τουλάχιστον 1.000 Σύρους μισθοφόρους και drones στην περιοχή. Αρκετοί Σύροι δήλωσαν ότι πολεμούσαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για λογαριασμό της Άγκυρας. Ο Ερντογάν είχε ήδη καταφέρει να γυρίσει τον πόλεμο στη Λιβύη υπέρ του στις αρχές του καλοκαιριού, αναπτύσσοντας αρκετές χιλιάδες Σύρους μισθοφόρους.  Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει γίνει ο μυστικός κυβερνήτης της χώρας της Βόρειας Αφρικής χωρίς να χρειάζεται να αναπτύξει τα δικά του στρατεύματα σε μεγάλη κλίμακα. Τώρα φαίνεται να θέλει να επαναλάβει αυτή τη στρατηγική στον Καύκασο», αναφέρει ιδιαιτέρως χαρακτηριστικά το Spiegel.

Ο Χαμίντ, διοικητής της Ταξιαρχίας Hamza, άλλης υποομάδας της FSA, λέει ότι έχει στείλει δώδεκα από τους άνδρες του στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Μερικοί από τους μαχητές στρατολογούνται στα στρατόπεδα προσφύγων στη βόρεια Συρία. Μεταφέρονται στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ και από εκεί με αεροπλάνο στο Αζερμπαϊτζάν μέσω της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης.

Η Τουρκία προσφέρει σε κάθε μισθοφόρο περίπου 1.000 δολάρια το μήνα για να πάει στον Καύκασο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This