Ο Ερντογάν προκαλεί την Ελλάδα με πόλεμο ενώ συλλαμβάνει σωρηδόν στρατιωτικούς ως γκιουλενιστές

Τρέμει και τη σκιά του ο Ερντογάν και βλέπει παντού γκιουλενιστές

Must Read

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δεκάδες ανθρώπους σήμερα κατά τις έρευνές της για συνολικά 167 υπόπτους, πολλοί από τους οποίους στρατιωτικοί σε ενεργό υπηρεσία, σε μια κίνησή της κατά υποστηρικτών του Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο το καθεστώς Ερντογάν κατηγορεί για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Οι αρχές εξαπέλυσαν επιχείρηση ξεκινώντας από την επαρχία της Σμύρνης σε αναζήτηση 110 υπόπτων, συμπεριλαμβανομένων 16 πιλότων, συνταγματαρχών και αντισυνταγματαρχών σε 26 επαρχίες, μετέδωσε το δίκτυο TRT Haber και πρόσθεσε πως 89 ύποπτοι έχουν συλληφθεί.

Σε ξεχωριστή επιχείρηση που έχει επίσης στόχο υποστηρικτές του Γκιουλέν, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες για άλλους 57 υπόπτους σε 15 επαρχίες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, προσθέτοντας ότι 32 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο αυτών των ερευνών.

Αυτό το κύμα συλλήψεων είναι το πιο πρόσφατο στα όσα έχει εξαπολύσει ο Ταγίπ Ερντογάν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, περίπου 80.000 άνθρωποι κρατούνται εν αναμονή της δίκης τους και περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε αναστολή. Περισσότεροι από 20.000 έχουν εκδιωχθεί από τις τάξεις του τουρκικού στρατού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This