Τρίτη 3/8/2021

Κατηγορούμενος για σύσταση συμμορίας ο Νικολά Σαρκοζί

Αρνείται κατηγορηματικά ο ίδιος

Από το 2013 έχει ξεκινήσει η έρευνα κατά του πρώην πρόεδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, για χρηματοδότηση της προεκλογικής καμπάνιάς του το 2007 από τον Μουαμάρ Καντάφι. Ο ίδιος ο Σαρκοζί έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς και κάνει λόγο για ψέματα με σκοπό να πλήξουν την εικόνα του.

Οι κατηγορίες για σύσταση συμμορίας απαγγέλθηκαν για τέταρτη φορά κατά του Νικολά Σαρκοζί, μετά από καταθέσεις άνω των 40 ωρών και η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος στο AFP.

«Εμαθα την είδηση με μεγάλη έκπληξη…Η αθωότητά μου πλήττεται για μία ακόμη φορά μέσω μίας απόφασης που δεν βασίζεται στο παραμικρό στοιχείο για παράνομη χρηματοδότηση. Στο τέλος θα αποδείξω την πλήρη αθωότητά μου. Θα χρησιμοποιήσω όλη μου την αποφασιστικότητα και την ενέργεια. Η αδικία δεν θα νικήσει», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Νικολά Σαρκοζί.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ