Ο Ακάρ επιβεβαίωσε τις τουρκικές δοκιμές των S-400 και έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ

Θέλει εγγυήσεις από τις ΗΠΑ, λέει, η Τουρκία!

Must Read

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να είναι ανοιχτή στην αγορά συστημάτων Patriot από τις ΗΠΑ, παρά την αγορά των ρωσικών S-400, τους οποίους δοκίμασε στη Σινώπη, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στο NTV.

«Η απόκτηση των S-400 δεν ήταν προτίμηση αλλά αναγκαιότητα, δεν σημαίνει την αποξένωσή μας από το ΝΑΤΟ. Εάν προκύψει τέτοια ανάγκη και εάν μας δοθούν εγγυήσεις σχετικά με τη μεταφορά τεχνολογίας, την κοινή παραγωγή και το πρόγραμμα παράδοσης, μπορούμε αγοράσουμε Patriot ή SAMP-T [Surface-to-Air Missile Platform]. Η Τουρκία συνεργάζεται με τους συμμάχους της για εναλλακτικές επιλογές και θα συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια. Δεν μπορούμε να δεχτούμε δηλώσεις όπως ‘Είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε, αλλά το Κογκρέσο δεν επιτρέπει παραδόσεις’», είπε ο Ακάρ, σύμφωνα με το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Μιλώντας περαιτέρω, ο Τούρκος ΥΠΑΜ επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία διενήργησε δοκιμές των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων στη Σινώπη σημειώνοντας ότι πρόκειται για προγραμματισμένη κίνηση στο πλαίσιο της σύμβασης. «Κάθε σύμβαση αγοράς προβλέπει δοκιμές. Αυτό είναι μέρος του προγράμματος εξαγοράς, είναι καθαρά τεχνικές δραστηριότητες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This