Μέγα σκάνδαλο της ΗΠΑ: Ο γιος του Μπάιντεν έκανε δουλειές με την Κίνα εις γνώσιν του πατέρα του

Λίγες ημέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές...

Must Read

Ένας άντρας που περιγράφει τον εαυτό του ως πρώην επιχειρηματικό εταίρο του Χάντερ Μάιντεν λέει ότι άκουσε εκείνον και τον πατέρα του, Τζο Μπάιντεν, να συζητούν τις σχέσεις του με μια μυστηριώδη κινεζική εταιρεία ενέργειας το 2017 και ότι ο πρώην αντιπρόεδρος επρόκειτο να λάβει μερίδιο των κερδών.

Ο Τόνι Μπομπουλίνσκι με δήλωσή του είπε ότι προσωπικά είδε τον Μπάιντεν να συζητά επιχειρηματικές συμφωνίες με τον γιο του, Χάντερ, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του πρώην αντιπροέδρου.

Ο Μπομπουλίνσκι ισχυρίστηκε ότι οι Κινέζοι επεδίωκαν  τη συμφωνία ως «πολιτική επένδυση ή επιρροή» και ότι ο Χάντερ Μπάιντεν «χρησιμοποιούσε την εταιρεία ως την προσωπική του τράπεζα, παίρνοντας απλά χρήματα από αυτήν έτσι όπως προέρχονταν από τους Κινέζους».

Είπε στη δήλωσή του ότι «έλαβε μέτρα για να αποτρέψει αυτό να συμβεί». Ο Μπομπουλίνσκι κατονόμασε την εταιρεία ως Sinohawk Holdings. Αυτή η εταιρεία ιδρύθηκε κρυφά στο Ντελαγουέρ το 2017, δεν υπέβαλε ποτέ ετήσιες εκθέσεις και ακυρώθηκε από τη ρυθμιστική αρχή του Ντελαγουέρ τον Ιούνιο του 2020 επειδή δεν πληρώσει τη φορολογική της εκτίμηση στο κράτος. Κανείς δεν αναφέρεται στα έγγραφα της εταιρείας.

Ο Μπομπουλίνσκι δήλωσε επίσης ότι ήταν ένας από τους παραλήπτες του email από έναν από τους επιχειρηματικούς εταίρους του Χάντερ Μπάιντεν, το οποίο αφορούσε μια συμφωνία με μια κινεζική εταιρεία ενέργειας τον Μάιο του 2017, η οποία υποσχέθηκε μερίδιο 10 τοις εκατό για ένα άτομο γνωστό ως «ο μεγάλος τύπος». Ο Μπομπουλίνσκι ισχυρίστηκε στη δήλωσή του ότι «ο μεγάλος τύπος» είναι ο Τζο Μπάιντεν.

Ένα email – που στάλθηκε από τον Μπάιντεν στις 2 Αυγούστου 2017 – αφορούσε μια συμφωνία που συνήψε με τον από τότε εξαφανισμένο πρόεδρο της CEFC, Ye Jianming, για μισή ιδιοκτησία μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου που αναμενόταν να παρέχει στην οικογένεια Μπάιντεν, περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ο Ye, ο οποίος είχε δεσμούς με την κινεζική στρατιωτική υπηρεσία αλλά και Κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών, τέθηκε υπό κράτηση από τις κινεζικές αρχές στις αρχές του 2018 και η CEFC χρεοκόπησε νωρίτερα αυτό το έτος, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This