Νέα μέτρα ανακοινώνει και η Ιταλία – «Θύματα» του κορωνοϊού οι φημισμένες Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Βιέννης

Η Ευρώπη ανήμπορη να αντιδράσει. Εξαίρεση ίσως η Σλοβακία που σχεδιάζει να υποβάλει σε εξετάσεις σχεδόν όλον τον πληθυσμό της

Must Read

Το σαρωτικό πέρασμα του κορωνοϊού από την Ευρώπη δεν αφήνει καμία χώρα και καμία δραστηριότητα ανεπηρέαστη. Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί σε νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και την Ιταλία, με τον Τζουζέπε Κόντε να τα ανακοινώνει τη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί το γενικό lockdown.

Στην «Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων» Βιέννη, οι διεθνώς φημισμένες παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες Αγορές ανακοίνωσαν αναβολή της έναρξης λειτουργίας τους, η οποία, στις περισσότερες από αυτές γίνεται συνήθως στα μέσα Νοεμβρίου. Το γεγονός της αναβολής και όχι της ακύρωσης, αφήνει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ελπίδες ότι τον Δεκέμβριο ίσως μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Ιταλία: Εν αναμονή των νέων μέτρων

Την Κυριακή στην Ιταλία καταγράφηκαν 29.907 κρούσματα κορωνοϊού και 208 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν εισαχθεί 96 νέοι ασθενείς και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 936. Στις πρώτες, νοσηλεύονται συνολικά 1.936 ασθενείς, και στους δεύτερους 18.902.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Τζουζέπε Κόντε νέα μέτρα για τον περιορισμό τις διασποράς του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θεωρείται πιθανή η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων, η επέκταση της τηλεκπαίδευσης και στους μαθητές του γυμνασίου και-ενδεχομένως- ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών άνω των 70 ετών.

Το Σαββατοκύριακο συνεχίσθηκαν οι επαφές της κυβέρνησης Κόντε με τις διάφορες Περιφέρειες. Ο κύριος στόχος, συνεχίζουν να διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του Ιταλού πρωθυπουργού, είναι να μπορέσει να αποφευχθεί ένα δεύτερο γενικό lockdown και κατά συνέπεια οι ολέθριες επιπτώσεις του στην οικονομίας της χώρας.

Βρετανία: Αύξηση των νέων κρουσμάτων

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 23.254 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μια αύξηση 1.339 κρουσμάτων από το Σάββατο.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δείχνουν επίσης ότι άλλοι 162 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε διάστημα 28 ημερών από τότε που διαγνώστηκαν με τον κορωνοϊό.

Αυστρία: Πλήγμα στις Χριστουγεννιάτικες Αγορές

Τα νέα δραστικά μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας στην Αυστρία, το δεύτερο lockdown, που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου η κυβέρνηση συνασπισμού και που θα ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, αναγκάζουν τις διεθνώς φημισμένες παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Βιέννης σε αναβολή της έναρξης λειτουργίας τους, η οποία, στις περισσότερες από αυτές γίνεται συνήθως στα μέσα Νοεμβρίου.

Η Βιέννη θεωρείται «Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων» στην Ευρώπη, διαθέτοντας τις μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες χριστουγεννιάτικες αγορές, με κορυφαία εκείνη στην Πλατεία του Δημαρχείου της, της οποίας οι διοργανωτές δήλωναν σήμερα ότι ανάλογα με την εξέλιξη της μόλυνσης, στόχος είναι το άνοιγμά της στις αρχές Δεκεμβρίου στη βάση των νομικών διατάξεων και ενός βάσιμου σχεδίου ασφαλείας.

Η εταιρεία που διοργανώνει τέσσερις άλλες, από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές σε κεντρικά σημεία στην αυστριακή πρωτεύουσα, σχεδιάζει να αναβάλει προς το παρόν το άνοιγμά τους, αναφέροντας ότι δεν ακυρώνεται η διοργάνωση τους, αλλά καταβάλλεται προσπάθεια έναρξής τους αργότερα, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σλοβακία: Εξετάζει όλον τον πληθυσμό της!

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Σλοβακίας υποβλήθηκε σε τεστ αντιγόνων για την Covid-19 το Σάββατο, την πρώτη ημέρα του διήμερου προγράμματος για την εξέταση και των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει να αναχαιτιστεί η πανδημία χωρίς να χρειαστεί να επιβληθεί αυστηρό lockdown.

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ένα τέτοιο πρόγραμμα σε χώρα τέτοιου μεγέθους.

Ο υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι χθες έκαναν το τεστ 2,58εκ. άνθρωποι και οι 25.850, ή ποσοστό 1% βρέθηκαν θετικοί. Όλοι αυτοί θα πρέπει να μπουν τώρα σε καραντίνα.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας σχεδιάζει να υποβάλει σε εξετάσεις σχεδόν όλον τον πληθυσμό, εκτός από τα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών.

Περισσότεροι από 40.000 γιατροί, νοσηλευτές και υποστηρικτές ομάδες αποτελούμενες από στρατιώτες, αστυνομικούς, δημοσίους υπαλλήλους και εθελοντές στελέχωσαν τα περίπου 5.000 ιατρεία όπου γίνονται τα τεστ.

Η εξέταση γίνεται δωρεάν και σε εθελοντική βάση. Ωστόσο, όσοι δεν εξεταστούν θα μπουν σε καραντίνα και θα τους απαγορευτεί να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Οι αρχές σχεδιάζουν να προχωρήσουν και σε έναν δεύτερο γύρο εξετάσεων, το επόμενο Σαββατοκύριακο, για να εντοπίσουν τυχόν κρούσματα που δεν βγήκαν θετικά στην πρώτη φάση ή εκείνος που μολύνθηκαν στο μεσοδιάστημα.

Την Κυριακή η Σλοβακία ανακοίνωσε 2.282 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό από την έναρξη της πανδημίας στα 59.946. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται όσοι βρέθηκαν θετικοί στα χθεσινά τεστ. Οι νεκροί από την Covid-19 στη χώρα ανέρχονται στους 219.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This