Δευτέρα 21/6/2021

Αισιοδοξία στη Μεγάλη Βρετανία: Αναμένεται διανομή εμβολίου ακόμη και μέσα στον Δεκέμβριο!

Προτεραιότητα στη χορήγηση θα έχουν οι άνω των 85 ετών και οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας

Αισιοδοξία αποπνέουν οι ειδήσεις που βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς κάνουν λόγο για χορήγηση εμβολίου κατά του κορωνοϊού στη χώρα, ακόμη και μέσα στο Δεκέμβριο!

Μάλιστα, ήδη γίνεται αναφορά και στον τρόπο διανομής του εμβολίου, το οποίο, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, θα αφορά στους άνω των 85 ετών και στους εργαζόμενους στο βρετανικό σύστημα υγείας, με τη διευκόλυνση του εντοπισμού των ευάλωτων ομάδων να γίνεται μέσω του Παγκόσμιου Συστήματος Στιγματοθέτησης (GPS).

Ειδικότερα, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, δύο είναι τα εμβόλια που προορίζονται για χρήση. Και, παρότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας δεν έχει επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα, κυβερνητικές πηγές αποκάλυψαν στη Daily Mail ότι η διανομή εμβολίων αναμένεται να αρχίσει μέσα στον Δεκέμβριο.

Τα εμβόλια Οξφόρδης και Pfizer βρίσκονται ήδη στο στάδιο των δοκιμών σε ανθρώπους, με το ένα από τα δύο να παρουσιάζει, όπως όλα δείχνουν, τα αποτελέσματά του την περίοδο των Χριστουγέννων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ