Αμερικανικές εκλογές 2020: Υπομονή για τα αποτελέσματα συνιστά ο υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας, βιάζεται ο Τραμπ

Η καταμέτρηση του μεγάλου όγκου των επιστολικών ψήφων ενδέχεται να πάρει επιπλέον μία ή περισσότερες ημέρες σε σύγκριση με τον αναμενόμενο χρόνο.

Must Read

Έκκληση προς τους ψηφοφόρους να περιμένουν υπομονετικά το αποτέλεσμα των εκλογών, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, ενόψει μιας διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων που ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο. Την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ο Ντόναλντ Τραμπ θα σπεύσει ανακοινώσει πρώιμα τη νίκη του, αν αυτή έρθει.

«Οι ψηφοφόροι πρέπει να είναι υπομονετικοί αναμένοντας τα αποτελέσματα των εκλογών φέτος», δήλωσε ο Τσαντ Γουόλφ και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να πάρει χρόνο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε να θέλει να μετριάσει τις ανησυχίες ότι θα μπορούσε να ανακηρύξει τη νίκη του πριν από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις πολιτείες. Ερωτηθείς στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News σχετικά με τη χρονική στιγμή που θα ανακοινώσει τη νίκη του, απάντησε: «μονάχα όταν θα έχουμε μια νίκη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίζουμε παιχνίδια».

Ωστόσο, λίγο αργότερα δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στα κεντρικά της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, στα περίχωρα της Ουάσιγκτον, πως οι Αμερικανοί «δικαιούνται να μάθουν τον νικητή την ημέρα των εκλογών. Έχουμε το δικαίωμα να μάθουμε τον νικητή την 3η Νοεμβρίου».

Η μεγάλη συμμετοχή των Αμερικανών ψηφοφόρων στην επιστολική ψήφο θα μπορούσε να καθυστερήσει την καταμέτρηση των ψήφων κι επομένως την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Διάφορες αμερικανικές πολιτείες έχουν ήδη γνωστοποιήσει ότι η καταμέτρηση του μεγάλου όγκου των επιστολικών ψήφων ενδέχεται να πάρει επιπλέον μία ή περισσότερες ημέρες σε σύγκριση με τον αναμενόμενο χρόνο.

Ο Γουόλφ διαβεβαίωσε, επίσης, ότι το αμερικανικό εκλογικό σύστημα είναι «ανθεκτικό», παρά τις φημολογούμενες απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων που διέπραξαν χώρες όπως το Ιράν και η Ρωσία. «Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ένας ξένος παράγοντας κατάφερε να υπονομεύσει ή να επηρεάσει τις ψήφους αυτής της κάλπης. Όμως, παραμένουμε σε συναγερμό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This