O αμερικανικός στρατός ΔΕΝ κατέσχεσε διακομιστές στη Γερμανία που έδειχναν την εκλογική νίκη του Τραμπ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι θα έχει άμεσες αποδείξεις για αυτήν την εκλογική απάτη, κατά τον Τραμπ.

Must Read

*Το άρθρο αυτό έχει διορθωθεί και συμμορφώνεται με τους κανόνες του Facebook

Κυκλοφορεί στα τέλη του 2020 και τις αρχές του 2021 σε ελληνικά ιστολόγια και αναρτήσεις χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ισχυρισμός ότι κάποιος διακομιστής (server) που κατασχέθηκε από τους στρατιωτικούς των ΗΠΑ στη Γερμανία δείχνει ότι ο Τραμπ κέρδισε με 410 εκλέκτορες τις προεδρικές εκλογές του 2020. Ο εν λόγω ισχυρισμός ωστόσο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο εν λόγω ισχυρισμός εντάσσεται στο πλαίσιο του αφηγήματος περί συστηματικής νοθείας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020, υπέρ του υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, νυν Προέδρου.

Δεν προκύπτει από καμία αξιόπιστη πηγή ούτε έχει κυκλοφορήσει στη διεθνή ειδησεογραφία ο οποιοσδήποτε ισχυρισμός σχετικά με το ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο σε γραφεία εταιρίας στη Φρανκφούρτη.

Εκπρόσωπος του Αμερικανικού Στρατού, σε ερώτηση του πρακτορείου The Associated Press εάν ο στρατός είχε εμπλακεί σε επιχείρηση αποκάλυψης διακομιστών στη Γερμανία, δήλωσε πως «οι φημολογίες αυτές είναι ψευδείς».

Η εμπλεκόμενη (στον υπό εξέταση ισχυρισμό) εταιρία έχει κατηγορηματικά διαψεύσει ότι έχει λάβει χώρα τέτοιο περιστατικό.

Η Scytl διευκρίνισε επίσης ότι δεν παρείχε ηλεκτρονικά μηχανήματα ψηφοφορίας σε φορείς των ΗΠΑ, και ότι δεν καταμετρά τις ψήφους στις εκλογές των ΗΠΑ. Επιπλέον, σημείωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την «Dominion», που αναφέρεται στα παραπάνω δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This