Κίνα: Σάλος για το μέτρο που απειλεί με θανάτωση ζώου όσους βγάζουν βόλτα τους σκύλους τους!

Θα υπάρχει διπλή προειδοποίηση πριν φτάσουν στα άκρα

Must Read

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κίνα ένα νέο μέτρο που, όχι μόνο απαγορεύει τη βόλτα με τα σκυλιά, αλλά απειλεί τους ιδιοκτήτες τους ακόμη και με… θανάτωση του ζώου, σε περίπτωση παράβασης!

Ειδικότερα, μέτρο που θα απαγορεύει στους ιδιοκτήτες σκύλων να βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους ήταν έτοιμο να τεθεί σε ισχύ από τις 20 Νοεμβρίου στην κομητεία της επαρχίας Γιουνάν της Κίνας, με τους αξιωματούχους να δηλώσουν πως θα επανεξεταστεί, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λόγος δεν ήταν άλλος, πως, σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο, θα επέτρεπε στις αρχές να προχωρήσουν όχι μόνο στην κατάσχεση, αλλά ακόμη και στην θανάτωση των ζώων, εάν οι ιδιοκτήτες τους παραβίαζαν το μέτρο για τρίτη φορά!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι ιδιοκτήτες θα δέχονται προειδοποίηση την πρώτη φορά που θα παραβιάζουν το μέτρο, την δεύτερη θα τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο και την τρίτη το κατοικίδιό τους θα θανατώνεται.

Η παραπάνω οδηγία δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου και απαιτεί από τους ιδιοκτήτες των σκύλων να μην επιτρέπουν στα ζώα να βγουν έξω από το σπίτι, μιλώντας μάλιστα για προώθηση «πολιτισμένων» συνηθειών εκτροφής σκύλων.

Κυκλοφορούσαν χωρίς λουρί

Οι επικεφαλής υποστηρίζουν πως ο σκοπός του νέου μέτρου είναι η καλύτερη προστασία των πολιτών, καθώς σημειώθηκαν ορισμένα περιστατικά όπου σκυλιά τα οποία κυκλοφορούσαν χωρίς λουρί, είχαν δαγκώσει ανθρώπους.

Οι διαμαρτυρίες, όπως ήταν φυσικό, ήταν άμεσες και έντονες, ενώ πολλοί έκαναν λόγο για ένα ακραίο μέτρο. «Πρόκειται για μία για μη πολιτισμένη πολιτική για την προώθηση της “πολιτισμένης” εκτροφής σκύλων», έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικοί στηλίτευσαν την σκληρή αυτή απαγόρευση, τονίζοντας πως θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ζώων και πρότειναν την αντικατάσταση του εν λόγω μέτρου με την υποχρεωτική χρήση λουριού στα σκυλιά.

Σημειώνουμε πως στην Σανγκάη, το Τσινγκτάο και την Τσενγκτού έχουν επιβάλει ήδη αυστηρή πολιτική που επιτρέπει μόνο έναν σκύλο σε κάθε νοικοκυριό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This