Γιατρός στη Γερμανία «δολοφόνησε» ασθενείς του με κορωνοϊό, για να τους… απαλλάξει από τα βάσανά τους!

Τους χορήγησε θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα

Must Read

Η κατηγορία ότι σκότωσε δύο ασθενείς του που έπασχαν από Covid-19, βαραίνει, πλέον, έναν 44χρονο γιατρό, ο οποίος εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της γερμανικής πόλης Έσεν.   

Σύμφωνα με την υπόθεση που είδε την Παρασκευή 20/11 το φως της δημοσιότητας, οι Αρχές της χώρας ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του εν λόγω γιατρού, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 50 ετών, που είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό και νοσηλεύονταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Ο 44χρονος, ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο από τον περασμένο Φεβρουάριο, φέρεται ότι χορήγησε ένα θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα στους δύο άνδρες, οι οποίοι νοσηλεύονταν στην Εντατική και, σύμφωνα με την Αστυνομία της Έσεν, συνελήφθη την Τετάρτη, παραδεχόμενος τη μία από τις δύο δολοφονίες, λέγοντας ότι «ήθελε να γλιτώσει τον ασθενή και τους συγγενείς του από τη δοκιμασία τους».

Είχε ενημερώσει τους συγγενείς τους

Όπως αναφέρει η «Bild», ο 44χρονος δήλωσε πως είχε ενημερώσει τις οικογένειες των ασθενών, προτού να τους κάνει τη θανατηφόρα ένεση. Στη Γερμανία, ωστόσο, με βάση μια δικαστική απόφαση του 2019, οι ασθενείς μπορούν να ζητήσουν βοήθεια για να τερματίσουν τη ζωή τους. Και, στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχει καταστεί σαφές εάν συνέβη κάτι τέτοιο.

Από το νοσοκομείο της Έσεν ανακοίνωσαν ότι ο γιατρός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και ότι συνεργάζονται με την αστυνομία στην έρευνά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευθανασία και κάθε μορφή υποβοηθούμενου τερματισμού της ζωής είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία, λόγω της βαριάς κληρονομιάς του Ολοκαυτώματος, της εκτέλεσης πάνω από 6 εκατομμυρίων ανθρώπων από το ναζιστικό καθεστώς και των απάνθρωπων πειραμάτων στα οποία υποβλήθηκαν πολλοί από αυτούς.

(φωτό: αρχείο)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This