Ισόβια σε 25 Τούρκους πιλότους για την κατηγορία συμμετοχής στο αποτυχημένο πραξικόπημα

Αποψίλωση

Must Read

Δικαστήριο της Άγκυρας καταδίκασε σε ποινές ισόβιας κάθειρξης 337 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων αξιωματικοί και πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας, με κατηγορίες ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και άλλα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως σε 25 πιλότους F-16 επιβλήθηκαν ποινές ισοβίων με επιβαρυντικές περιστάσεις ενώ σε τέσσερις πολίτες επιβλήθηκαν 79 ποινές ισόβιας κάθειρξης στον καθέναν.

Αναλυτικά:

Τα πρόσωπα αυτά κρίθηκαν ένοχα κυρίως για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης», «απόπειρα δολοφονίας του προέδρου και «φόνους», σύμφωνα με μια σύνοψη της ετυμηγορίας που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Εξάλλου 60 κατηγορούμενοι καταδικάσθηκαν σε διάφορες ποινές κάθειρξης και 75 αθωώθηκαν. Σχεδόν 500 άνθρωποι δικάζονταν στο πλαίσιο αυτής της γιγάντιας δίκης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλες δίκες σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, με ακόμη μεγαλύτερο αριθμό κατηγορουμένων. Έτσι περισσότεροι από 520 κατηγορούμενοι δικάζονται σε μια δίκη που σχετίζεται με τις δραστηριότητες της προεδρικής φρουράς τη νύκτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος.

Διακόσιες ογδόντα εννέα δίκες σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ 10 άλλες συνεχίζονται.

Τα τουρκικά δικαστήρια έχουν μέχρι σήμερα καταδικάσει σχεδόν 4.500 ανθρώπους, επιβάλλοντας ποινές ισοβίων σε σχεδόν 3.000 απ’ αυτούς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This