Με δάκρυα στα μάτια η Δανή πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για τα βιζόν που θανατώθηκαν λόγω κορωνοϊού! (video)

Παραδέχτηκε πως διαπράχθηκαν σφάλματα

Must Read

Όχι μόνο ζήτησε για πρώτη φορά προσωπικά συγγνώμη για τη διαχείριση της κρίσης των βιζόν, αλλά η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, δεν μπορούσε, πραγματικά, να συγκρατήσει τα δάκρυά της, μιλώντας στην κάμερα!   

Η Φρεντέρικσεν επισκέφθηκε ένα εκτροφείο στο Κόλντινγκ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, τα ζώα του οποίου θανατώθηκαν. «Πιστεύω πως είναι απαραίτητο να ζητήσω συγγνώμη για το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να ζητήσω συγγνώμη για αυτό, διότι διαπράχθηκαν σφάλματα», δήλωσε εμφανώς συγκινημένη στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2, καθώς διέκοψε πολλές φορές τις δηλώσεις της, για να σκουπίσει τα δάκρυά της.

«Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι δεν θα είναι εξαιτίας των εκτροφέων, θα είναι εξαιτίας του κορωνοϊού, εάν η βιομηχανία δεν μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για μια «συγκινητική» επίσκεψη.

Απειλή για μελλοντικό εμβόλιο

Στις αρχές Νοεμβρίου, η Δανή πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της μάχης εναντίον της Covid-19, ανακοίνωσε τη σφαγή όλων των βιζόν της χώρας, λόγω μιας μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού που ανιχνεύτηκε σε αυτά, η οποία θα μπορούσε, βάσει των προκαταρκτικών ερευνών, να απειλήσει την αποτελεσματικότητα ενός μελλοντικού εμβολίου για τους ανθρώπους.

Εντούτοις, λίγες ημέρες αργότερα, η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι δεν είχε επαρκή νομική βάση για τη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου. Ο υπουργός Γεωργίας ζήτησε επίσης συγγνώμη, προτού τελικά παραιτηθεί την περασμένη εβδομάδα.

Πάντως, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, περισσότερα από τα 2/3 των περίπου 15-17 εκατομμυρίων βιζόν έχουν ήδη θανατωθεί.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This