Ασταμάτητες οι συλλήψεις στρατιωτικών στην Τουρκία

Ξεκίνησαν διαδικασίες και για την απόταξη 848 μελών του στρατιωτικού προσωπικού

Must Read

Οι τουρκικές αρχές έδωσαν εντολή για την σύλληψη 82 μελών του στρατιωτικού προσωπικού της Τουρκίας σε επιχείρηση με στόχο υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Οι επιχειρήσεις που έχουν στόχο το δίκτυο του Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ, συνεχίζονται στο πλαίσιο εκστρατείας καταστολής που συνεχίζεται τέσσερα χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016. Ο Γκιουλέν αρνείται ότι είχε ανάμειξη στην απόπειρα αυτή.

Η σημερινή επιχείρηση εκτείνεται σε 39 επαρχίες και 63 άνθρωποι έχουν ήδη συλληφθεί, σύμφωνα με το Anadolu. Από τους 82 υπόπτους, οι 70 είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί.

Η εντολή για τις συλλήψεις αυτές δόθηκε από τον επικεφαλής της εισαγγελίας της επαρχίας της Σμύρνης, ενώ ξεκίνησαν διαδικασίες για την απόταξη 848 μελών του στρατιωτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων αξιωματικών για φερόμενους δεσμούς με τον Γκιουλέν.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, περίπου 80.000 άνθρωποι κρατούνται εν αναμονή της δίκης τους και περίπου 150.000 δημόσιοι λειτουργοί, στρατιωτικοί και άλλοι έχουν απομακρυνθεί από τα καθήκοντά τους ή τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σε περισσότερους από 20.000 υπολογίζονται μόνον αυτοί που έχουν απομακρυνθεί από τις τάξεις του τουρκικού στρατού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This