Καζάνι που βράζει η Αλβανία για τη δολοφονία 25χρονου από αστυνομικό επειδή δεν σταμάτησε σε έλεγχο (video)

Οργή στην Αλβανία για την εκτέλεση του Κλοντιάν Ράσχα

Must Read

Ένταση και επεισόδια επικρατούν στην Αλβανία και κυρίως στην πρωτεύουσα, τα Τίρανα, μετά την δολοφονία ενός 25χρονου άνδρα από αστυνομικό.

Ο 25χρονος Κλοντιάν Ράσχα βγήκε τα ξημερώματα από το σπίτι του για να πάει να πάρει τσιγάρα στο περίπτερο της γειτονιάς του, όταν ένας αστυνομικός τον εντόπισε και θέλησε να τον υποβάλλει σε έλεγχο. Ο νεαρός δεν σταμάτησε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε δύο φορές, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

Τρεις μέρες τώρα, χιλιάδες κόσμου έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και διαμαρτύρονται για την εκτέλεση του 25χρονου, ενώ οι συγκρούσεις με την αστυνομία είναι έντονες. Μάλιστα, διαδηλωτές στα Τίρανα, έκαψαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στολιστεί στην πρωτεύουσα.

https://www.youtube.com/watch?v=WzqmLC3T7bE

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών και των διαμαρτυρόμενων πολιτών έχει μπει ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης, Ερίον Μπράις ο οποίος ισχυρίστηκε προκλητικά ότι «η ενέργεια του αστυνομικού δεν ήταν πολιτική δολοφονία, σε αντίθεση όμως με τις διαμαρτυρίες που είναι τέτοιες …».

Οι πολίτες ζητούν από τον πρωθυπουργός Έντι Ράμα να απομακρύνει τον υπουργό Εσωτερικών Σαντέρ Λέσαϊ στον οποίο υπάγεται η αλβανική αστυνομία, απειλώντας ότι θα προχωρήσουν σε μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.

Επιπλέον, η βουλευτής της αντιπολίτευσης, Ρούντινα Χαϊντάρι, κόρη του Αζέμ Χαϊντάρι που συνέβαλε στην πτώση του Ενβέρ Χότζα και στη συνέχεια δολοφονήθηκε δήλωσε: «Ο υπουργός, είναι το πρόσωπο του κάθε αστυνομικού που σκότωσε έναν αθώο πολίτη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This