Βόμβα από Guardian! «Ο ΠΟΥ απέκρυψε έκθεση με λάθη του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας»

O ΠΟΥ κατηγορείται για συνωμοσία

Must Read

Με ένα ρεπορτάζ – κόλαφο, ο Guardian αποκαλύπτει ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεργάστηκε με το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας για να αποκρύψουν έκθεση που αποδείκνυε καταστροφική διαχείριση της πανδημίας στη χώρα.

Η έκθεση που συντάχθηκε την πρώτη περίοδο που ο ιός ξεκίνησε να «χτυπά» την Ιταλία, από τον επιστήμονα του ΠΟΥ, Φραντζέσκο Ζάμπον είχε στόχο να αποτρέψει περισσότερα θύματα στη χώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Την έρευνα χρηματοδότησε η κυβέρνηση του Κουβέιτ προκειμένου να αποκτήσουν πληροφορίες οι χώρες στις οποίες δεν είχε φτάσει ακόμα η πανδημία.

Με τίτλο «Μια πρωτοφανής πρόκληση: Η πρώτη ανταπόκριση της Ιταλίας στην COVID-19» η έκθεση 102 σελίδων δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΟΥ, στις 13 Μαρτίου. Σύμφωνα πάντα με τον Guardian, στην έκθεση αναφερόταν ότι η Ιταλία δεν είχε ενημερώσει το σχέδιο αντιμετώπισης πανδημιών από το 2016 ενώ η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας εκτός από πρόχειρη, ήταν και χαοτική.

Μια ημέρα μετά, το αρχείο διαγράφηκε με εντολή του βοηθού του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, Ρανιέρι Γκουέρα, ο οποίος είχε στρατηγική θέση στον τομέα πρόληψης του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας από το 2014 έως το τέλος 2017

Τι απαντά ο ΠΟΥ και το ιταλικό υπουργείο Υγείας

Σε απάντηση του ο ΠΟΥ αναφέρει ότι προσπαθεί να δώσει φως στην υπόθεση και συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Ιταλίας. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η έκθεση δεν δημοσιεύτηκε γιατί τελικά δημιουργήθηκε ένας νέος μηχανισμός για να ενημερώσουν τα κράτη για τον ιό. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας αρνείται τα πάντα και υποστηρίζει ότι η έκθεση δεν ήταν επίσημο έγγραφο του ΠΟΥ ούτε το έλαβαν ποτέ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This