Τρίτη 15/6/2021

Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου: Η Τουρκία αλλάζει τη ρότα στην Αν. Μεσόγειο και όλοι θα πρέπει να μας σέβονται!

«Λυγίζουν τα χέρια όσων κινούνται ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας»

Σε ένα ακόμη ρεσιτάλ… παραληρήματος προέβη ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου ενώπιον της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, καθώς, αναφερόμενος στο ρόλο που διαδραματίζει η χώρα του στις εξελίξεις τόσο στη Μέση Ανατολή, όσο και στην ανατολική Μεσόγειο, τόνισε πως «λυγίζουν τα χέρια όσων κινούνται ενάντια στα συμφέροντα της Τουρκίας»!

Μετά την επιβολή κυρώσεων των ΗΠΑ στην Άγκυρα για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400, ο Τσαβούσογλου «περνά στην αντεπίθεση» με σκληρές δηλώσεις για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία «αποτελεί, πλέον, παγκόσμιο παίκτη στη διεθνή σκηνή, απαιτώντας το σεβασμό όλων». Ειδικότερα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι: «Κανείς δεν μπορεί να πετύχει τίποτα λυγίζοντας το χέρι της Τουρκίας. Ίσα ίσα, εμείς αλλάζουμε τη ρότα στην Ανατολική Μεσόγειο, εμείς λυγίζουμε τα χέρια που κινούνται εναντίον μας».

Δείτε επίσης: Ικανοποίηση από το ΥΠΕΞ για τις αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία

Στη συνέχεια τόνισε πως: «Σήμερα, εάν χωρίς την Τουρκία ή παρά την Τουρκία δεν μπορούν να γίνουν βήματα στα θέματα της Συρίας, της Λιβύης, της Ανατολικής Μεσογείου, του Καυκάσου, του Αφγανιστάν και του Ιράκ, αυτό οφείλεται στην ενεργή εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, δεν περιμένουμε από όλους να μας αγαπήσουν, αλλά περιμένουμε να σεβαστούν τα δικαιώματα της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι πλέον παγκόσμιος παίκτης, όλοι θα μάθουν να τον σέβονται».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ