Τετάρτη 28/7/2021

Χάκερ που συνδέονται με την Ρωσία έπληξαν την Υπηρεσία Πυρηνικών Όπλων των ΗΠΑ; Τι δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν

Η υπηρεσία πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ και τουλάχιστον τρεις πολιτείες της χώρας δέχθηκαν επίθεση από χάκερ η οποία φέρεται να συνδέεται με τη Ρωσία, στο πλαίσιο κυβερνοεπίθεσης η οποία έπληξε σειρά αμερικανικών ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Κορυφαία στελέχη της επιτροπής ενόπλων δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας φέρεται ότι δήλωσαν πως η «εν εξελίξει» κυβερνοεπίθεση φέρει τα αποτύπωμα μιας επιχείρησης των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, μετά την επιβεβαίωση του FBI για τις επιθέσεις σε αρκετά υπουργεία και ομοσπονδιακές υπηρεσίες της χώρας.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι δήλωναν στο Politico ότι το υπουργείο Ενέργειας (DOE) και η Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας (NNSA), η οποία διατηρεί τον έλεγχο του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ, έχουν αποδείξεις για τη διείσδυση χάκερ στα δίκτυά τους, ενώ, όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters, αποκαλύφθηκε ότι επίθεση από χάκερ δέχτηκε και η Microsoft, με τη χρήση λογισμικού από τη SolarWindsCorp.

Εντούτοις η Ρωσία, μέσω της πρεσβείας της στην Ουάσινγκτον, αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στις κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ, που ενημερώθηκε για το θέμα, δεν προέβη δημοσίως σε σχόλια. Από την πλευρά του, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου 2021, εξέδωσε δήλωση για το θέμα σε υψηλούς τόνους.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: η κυβέρνησή μου θα κάνει την κυβερνοασφάλεια πρώτη προτεραιότητα σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού – και θα ασχοληθούμε με τη συγκεκριμένη επίθεση επίσης ως πρώτη προτεραιότητα μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος δεσμεύθηκε να επιφέρει «ουσιαστικό κόστος σε όσους είναι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις μοχθηρές επιθέσεις».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ